Herrarna spelar i Tammerfors på söndag

Blue Fox herrar reser till Tammerfors på söndag 21.11 och möter KRP Akatemia. Herrarna är sugna på tre poäng och det ska komma genom att de gör de saker de fokuserat på hela säsongen bra. Laget har haft lite sjukstuga under veckan med Robin Holländer hoppas att alla är på benen på söndag. 

Colin Björkholm i matchen mot Konnat.
Foto: Glenn Hägg

Herrarna vann sin match i förra veckan och kom igen efter en liten serie med förluster. Nu har man gnuggat sitt eget spel hela veckan och tränare Robin Holländer säger att: Vi tar tre poäng om vi lyckas med de saker vi tränat mest på under hela säsongen. Det är snabbheten i spelet och att undvika bolltapp i mittzonen. Vi ska komma med fart genom den. KRP sätter alltid press efter att de tappat bollen och de hugger i mittzonen för att stoppa kontringar. Om de lyckas bryta våra kontringar är de riktigt farliga. 

KRP har 11 poäng efter sju spelade matcher. Man inledde serien med tre raka vinster men förlorade sedan tre i rad. Sin senaste match vann man på hemmaplan mot SB Vaasa med 16-4. I matchen före det förlorade de mot Ilves med 7-15. Så det har överlag blivit mycket mål i båda ändarna av planen när KRP spelat. KRPs två mest poängstarka spelare hittills är Sami Savolainen med 13 mål och 9 assist på 6 matcher samt Akseli Paldanius med 7 mål och 5 assist på 5 matcher. Dessa två är överlägsna i lagets interna poängbörs och dem får Blue Foxarna se upp med på söndag. 

I Blue Fox är Kasper Tähkä poängbäst med 6 mål och 4 assist på 6 matcher, närmast skuggad av lagkapten Anton Kallvik med 4 mål och 3 assist på 6 matcher. Då ska vi betänka att Blue Fox är både gjort och släppt in nästminst med mål i serien. 

Med ett starkt försvarsspel och snabba kontringar, alltså ett bra grundspel, har herrarna en utmärkt möjlighet att ta hem alla tre poäng i söndagens bortamatch. Om du är i Tammerfors så spelas matchen i Raholan liikuntakeskus och börjar kl. 15.00. Matchen kommer att sändas på Solidsport, https://solidsport.com/nokiankrp-a 

Du kan också följa matchen på Tulospalvelu, https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/243720/live