Förlust i Tammerfors mot serieledarna

Herrarna förlorade bortamatchen mot Classic United med 9-3. Matchen kan sammanfattas med att: andra perioden blev vårt fall idag, annars var det jämt men den långa utvisningen i tredje perioden tog udden ur allt vad slutspurt hette.

Ronnie Ludén gjorde mål i matchen mot Classic United.

Matchen i Bläk Boks började bra för Blue Fox. Redan efter 28 sekunder fortsatte William Sundelin med målgörandet som han fick igång förra helgen och laget tog ledningen med 1-0. För passningen till målet stod Mikael Nyvall. Vid 9.08 kom 2-0 då Ronnie Ludén gjorde mål på pass av Severi Räty. Blue Fox spelade bra men så blev Mikael Nyvall utvisad 2 minuter vid tiden 16.15. Hemmalaget behövde en dryg minut i numerärt överläge innan bollen gick in bakom Valtteri Honko, som vaktade Blue Fox mål. Målskytt var Markus Vainionpää på pass av Niilo Helin. Vid tiden 18.58 kom ett litet misstag av Blue Fox och Otto Kilpi utnyttjade chansen på pass av Niilo Helin igen. 2-2 efter första perioden.

Valtteri Honko i Blue Fox-målet fick beröm av tränare Robin Holländer.

Tränare Robin Holländer är sedan missnöjd med lagets spel i den andra perioden: - vi var stillastående och slutade jobba som i första perioden. Det i kombination med att man mötte ett mycket bra lag, anförda av sin första femma där alla tillhör ligaledarna Classics trupp, gjorde att Classic United kunde gå ifrån till 6-2. Ville Hietaranta, Markus Vainionpää, Onnii Keskinen och Niilo Helin var målskyttar.

Blue Fox spelade bättre i den tredje perioden och fick också ett straffslag vid tiden 44.39. Tyvärr kunde Otso Auvinen denna gång rädda Ronnie Ludéns straff. Blue Fox fick numerärt överläge vid tiden 45.02 då Onni Keskinen blev utvisad. Spelet i numerärt överläge lyckades inte och  istället satte Miika Kimpanpää 7-2 på pass av Tomas Nyström i numerärt underläge. När sedan pelimiesten kymppi började och den sista spurten skulle sättas in fick Mikael Nyvall en lång 5 minuters utvisning. Blue Fox försvarade sig perfekt hela utvisningen. Efter utvisningen kunde dock Santeri Kimpanpää och Ville Hietaranta utöka Classic Uniteds ledning till 9-2. Sista målet i matchen gjordes ändå av Colin Björkholm på pass av Jack Nylund, när det var 10 sekunder kvar av matchen.

Holländer säger att Honko i målet var bra och Adrian Lillas gjorde ett piggt inhopp. Classic United visade varför de leder serien.

Inkommande torsdag 11.11 kommer Konnat till Stjärnhallen och då ska vi tro att herrarna kommer in på vinnarspåret igen.