Hemmamatch mot PTU på söndag

Efter tre veckors paus är det igen dags för herrarna att klä sig i sina blåa speldräkter. På söndag 31.10 kl. 16.00 kommer PTU från Björneborg på besök. Hela truppen är frisk och ivern är stor att fylla på vinstkontot. 

Anton Kallvik är tvåa i den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox herrar har, pga att Santa United drog sig ur serien, haft en onödigt lång paus sedan matchen mot Merikoski. Nu har laget tränat bra och ser fram emot att spela en match i veckan hela november. Man inleder med hemmamatch mot PTU. PTU startade säsongen med tre förluster, men har vunnit sina två senaste matcher, en efter förlängning. Laget har matcher i Österbotten både på lördag och söndag. Truppen består av en blandning av spelare med liga- och divarirutin samt yngre spelare. Lagets ledare på plan är den mycket rutinerade Rami Prokki. Prokki är en skicklig spelare som leder lagets interna poängbörs tillsammans med Aatu Tommila. Båda har gjort 5 poäng hittills. PTU är det enda laget som har snittat under 4 gjorda mål per match. Laget har släppt in drygt 5 mål per match vilket är tredje minst av alla lag i serien. I PTUs mål hittar vi också den ligameriterade målvakten Rasmus Österman. 


Kasper Tähkä är enda farmspelaren i söndagens match.
Foto: Glenn Hägg 

Blue Fox herrar förlorade sin senaste match efter straffslag mot Merikoski och vill nu komma in i winning-mode igen. Truppen är frisk och enligt tränare Robin Holländer är det viktigaste att man får upp tempot i matchen. - PTU vill spela långsamt och en del av deras rutinerade spelare är lite lata i försvarsarbetet men skickliga framåt. 

Blue Fox bästa poängplockare efter tre matcher är Kasper Tähkä som stått för 4 + 3 = 7, han är den enda som kommer från SPV till söndagens match. Tvåa och trea internt är de rutinerade rävarna Anton Kallvik (3+1=4) och Jhonny Fredriksson (1+3=4). Nu hoppas vi mycket på att William Sundelin ska ha krutet torrt och sätta säsongens första fullträffar på söndag. Robin säger att även ett par juniorer kommer att få chansen från start i matchen. Det ser vi med glädje fram emot. 

Innebandy är bäst på plats! Kom till Stjärnhallen på söndag 31.10 kl. 16.00 och heja fram herrarna till ännu en hemmaseger.