Herrarnas första bortamatch för säsongen

Inkommande lördag 9.10 spelar herrarna säsongens första bortamatch mot Merikoski SBT. Det är en smal herrtrupp som reser norrut för att kämpa hem segern. 

Jack Nylund jagar Jaani Nissilä i matchen mot Nibacos.
Foto: Glenn Hägg

Klockan 18.00 startar matchen i Kastelli i Uleåborg mot Merikoski på lördagskvällen för herrarna. Merikoski, som var en rätt bekant motståndare under tiden i Divari, hade vi inte mött på många år före förra vårens kvalspel när de besökte Stjärnhallen. Den matchen vann Blue Fox med 8-3. Merikoski mönstrar i stort sett samma trupp även i år. Det är ung och anfallsglad trupp som ofta spelar rätt målrika matcher. Lagets stjärnor är också anfallare. Eetu Tolonen leder poängbörsen i Suomisarja zon A för tillfället med 6+3 = 9 poäng på 4 matcher och tvåa i börsen är den rutinerade Niko Shnoro med 4+4 = 8 på endast 2 matcher eftersom han missade Meriokoskis två första matcher i årets  serie. Merikoski har redan spelat fyra matcher, mest av alla lag, och är det lag som gjort mest mål i serien hittills. De har vunnit två av sina matcher och förlorat en i förlängning samt förlorat sin senaste mot Nibacos med 6-9. 


Lagkapten Anton Kallvik säger att man måste backa hem för att förhindra Merikoskis kontringar.
Foto: Glenn Hägg 

Blue Fox har inlett serien med två hemmasegrar och laget är i bra skick, endast Colin Björkholms medverkan är lite osäker. Denna vecka kommer det endast en spelare från SPV och tränare Robin Holländer kommer också att sända några av de yngre egna spelarna för att spela med herrarnas andra lag, så att de får speltid. Så det blir en smal och naggande god trupp som reser till Uleåborg. Lagkapten Anton Kallvik säger att de kommer att backa hem lite mera för att förhindra att Merikoski får kontringar, för det är laget mycket skickliga på. Samtidigt ska Blue Fox själva kontra och då är det viktigt att de spelar rätlinjigt och snabbt över mittzonen. Just den saken har inte laget eller tränaren varit nöjda med i de tidigare matcherna. Anton säger att: bara vi kommer djupt ner i deras ända av planen har vi alla möjligheter för försvarsspelet är Merikoskis svagaste sida. Robin Holländer kompar med  att säga att: det är viktigt att vi får matchbilden dit vi vill och att det inte blir så att vi anfaller och de kontrar. 

 

Klä dig i blått och följ matchen på Tulospalvelu, https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/243739/kokoonpanot