Blue Fox satsar på ny vinst i säsongens andra match

Blue Fox herrar fortsätter spelandet i Suomisarja med hemmamatch mot MLT från Seinäjoki nu på lördag 2.10 kl. 16.00. Vi känner till MLT rätt bra eftersom laget är så gott som intakt från förra säsongen. Även i år har MLT farmkontrakt med Nurmon Jymy och vi vet inte om de får med spelare därifrån till matchen mot Blue Fox. 

Mikael Nyvall, som här firar med Jack Nylund, gjorde två mål i seriepremiären. 
Foto: Glenn Hägg

 

Förra säsongen kunde Blue Fox vinna över MLT hemma i Stjärnhallen både i grundserien, med 10-6, och i kvalserien, med 8-5. Vi får tro att detta övertag håller i sig även denna säsong. I den rumphuggna förra säsongen var Visa Noponen från MLT poängbäst i hela Suomisarjas A-zon med 7 + 15 = 22 poäng. Näst bäst i laget var, för oss Blue Foxare den kände, Jonatan Tynkkynen med 11 + 4 = 15 poäng. Dessa båda herrar har gjort över en poäng per match även i MLTs två första matcher denna säsong, trots att de båda slutat i förlust. MLT har inlett med att förlora 4-10 mot Konnat och 6-7 efter förlängning mot Nokian KRP akatemia. I år har Teemu Turigin (3 + 1 = 4) och Jussi Lassila (1 + 3 = 4) varit poängbäst i laget.

 

Blue Fox spelade årets enda seriematch hittills för drygt två veckor sedan när man slog Nibacos med 6-5 efter straffslag. Kasper Tähkä satte den avgörande straffen i sjätte omgången. Mikael Nyvall och Jack Nylund var poängbäst i Blue Fox med 2 poäng var i seriepremiären.  Blue Fox inledde med ett aktivt och anfallsglatt spel i förra matchen och det vill vi se mer av på lördag. Blue Fox har fått träna bra ett par veckor efter premiären och nu är hemmalaget fullt av energi och laddat för att ge hemmapubliken underhållning med många mål. 


Lagkapten Anton Kallviks snabbhet blir en trumf mot MLT. 
Foto: Glenn Hägg

 

Tränare Robin Holländer ser fram emot matchen:  Vi har tränat bra i två veckor och alla spelare är friska. Denna vecka har vi koncentrerat oss på MLT. Det är viktigt att vi håller ett högt tempo i matchen för det vill inte MLT. Starten av matchen är mycket viktig eftersom MLT är ett medgångslag, vi vill inte upprepa det som skedde ifjol när vi låg under med 0-4 efter 6 minuter. 

- Vi kommer att få spelare från SPV även till denna match men vi vet inte ännu hur många. Vi är redo för match, kom och se oss!