Andra säsongen för Robin Holländer

Robin Holländer börjar nu sin andra säsong som huvudtränare för herrlaget. Han är förväntansfull och tror att laget kommer att göra en bra säsong. 

Vi borde bli mera bollförande i matcherna. De unga spelarna vinner mycket på att lära sig bli mera bollförande säger Robin Holländer inför säsongen.
Foto: Glenn Hägg

Sommarträningarna har gått riktigt bra. Vi har tränat mycket gemensamt med Jeppis FBC och det har varit bra. Redan från och med maj har vi under träningarna med boll tränat på ett nytt spelsystem. Inom laget ska det finnas 2-3 spelsystem och olika kedjor kan använda olika system i samma match. Det som vi vill uppnå är att vi har mera folk med i våra kontringar. Alla system bygger på en kontringsinnebandy och vi ska göra bättre kontringar denna säsong. 

 

- Till denna säsong sökte vi till laget en ny målvakt, två nya backar och en till två nya anfallare. Vi har fått in Valtteri Honko från Seinäjoki som ny målvakt. Han har spelat några ligamatcher och framförallt vunnit flera FM-medaljer för juniorer med SPV. Valtteri tränar i Seinäjoki mest och han kommer att utmana Jan-Olof Backlund om första platsen som målvakt i Blue Fox.

 

- Vi har två nya backar från Vasa, Justus Jaskari och Jonathan Jåfs. De har båda fysiken som en styrka och precis två sådana backar vi behöver.

 


Robin Holländer hade ännu önskat sig en anfallare till truppen.
Foto: Anders Wingren

 

Robin skulle gärna ha fått in en anfallare.

 

- Ska vi ta in en ny spelare utifrån ska han vara klara förstärkningar, annars satsar jag hellre på egna juniorer. Jag tror mycket på våra juniorer och jag kommer att spela de som förtjänar det. I sommar har Arvid Nybäck, Casper Nyvall och Max Forsbacka framförallt visat framfötterna. Robin tycker också att det är jättebra att Blue Fox och Jeppis FBC har gemensamma lag i U16 och U18.

 

- Annars skulle dessa juniorer få ta steget helt och hållet till första laget för tidigt, de behöver matcher med jämnåriga. Vi ska fortsätta ha gemensamma lag i de äldre åldersklasserna, det tror jag på, säger Robin. 

 

Blue Fox har tappat en handfull spelare från förra säsongens lag. Johannes Vähäkangas och Elliot Wingren spelar med Rangers i Divari denna säsong och Christoffer Lassander representerar IBK Luleå i herrar divison 1 i Norrland-Norra i Sverige. Studier har fört dem alla till nya orter. 

Tomas Smedman, Joakim Nikonen och Jonathan Sjöblom har avslutat sina spelarkarriärer. Lite förhoppningsfull är Robin om att få med Jonathan ännu som regelbundet tränar med truppen. 

 

Årets utropstecken tror Robin att William Sundelin blir. - Han kommer att få ännu mera ansvar denna säsong och bara han tar vara på chansen kan han göra 40 poäng eller mera i årets serie. 

 


Robin Holländer tror att William Sundelin kan bli säsongens utropstecken!
Foto: Anders Wingren

 

Samarbetet med SPV fortsätter även i år och Robin uppskattar den fina kontakten han har med både deras första lag och A-juniorer.

 

- De spelare som kommer för att spela med oss kommer alltid med bra inställning och ger järnet för att vi ska vinna matchen. Det är viktigt också för deras tränare. 

 

Även om vi även denna säsong kommer att få se ett kontringsskickligt Blue Fox så vill Robin att laget utvecklar sitt spel med boll.

 

- Vi borde bli mera bollförande i matcherna. De unga spelarna vinner mycket på att lära sig bli mera bollförande, det skulle utveckla hela föreningen. 

 


Blue Fox herrar säsongen 2021-2022.
Foto: Glenn Hägg

 

Till sist ber jag Robin gissa vilka lag som blir starkast i Suomisarjas A-zon denna säsong.

 

- Jag tror akademilagen, Classic United och Nokian KrP akatemia, från Tammerfors blir starka. Deras trupper växlar ibland mycket mellan matcherna men de är alltid bra. Nibacos från Karleby ser också starka ut. 

 

Nu på torsdag 16.9 kl. 19.00 få vi då se när just Nibacos kommer till Stjärnhallen för att spela om säsongens första poäng. 

 

- Nu är det tid att se innebandy live igen och heja fram pojkarna till en pangmatch som ger säsongens första seger. Vi ses i hallen!