Jonathan Jåfs är också en ny försvarsbjässe

Den andra nya 20-åringen som kommer från Vasa till Blue Fox herrar denna säsong är Jonathan Jåfs. 


Här syns Jonathan Jåfs göra en fistbump med Mikael Nyvall. 

När jag får tag på Jonathan har han just genomfört ett eget styrkepass. Det passar bra in på hans beskrivning av sina styrkor där just fysiken är en av de största styrkorna han har. 

 

Jonathan har spelat innebandy från 8-års ålder och kombinerat det med fotboll ända upp i A-juniorerna. - Det har varit bra att ha en sport på sommaren och en på vintern, men några  år nu är det bara innebandy som gäller. Han har spelat sig igenom alla åldersklasser i Vasa och ända upp i representationslaget. Men förra säsongen blev svår då han tjänstgjorde i armén och coronan kom på så då blev det inte en enda seriematch under hela säsongen.

 

Därför tycker Jonathan att det känns jättebra nu att komma med i Blue Fox där han fått ett jättebra mottagande av alla spelare. Han behöver den här nytändningen känner han och tackar Juuso Pukkinen som har talat gott om föreningen. När kompisen Justus Jaskari dessutom börjat träna med Blue Fox medan Jonathan ännu var i armén var det lätt att hänga på till Nykarleby. Han är mycket nöjd med träningarna. - Det är en bra laganda och alla ger  allt på varenda träning. Det är hög nivå och bra tempo i allt vi gör på varenda träning, konstaterar Jonathan. 

 


Jonathan Jåfs i SB Vaasas färger i en duell med David Krokvik i Stjärnhallen.  
Foto: Anders Wingren

 

Jonathan säger själv att hans styrkor är det fysiska spelet, närkampsspelet och 1-1 situationer. Han är bra i öppninsgspelet och boxplay. Han vill utveckla sitt spel i anfallszon, följa med i anfallen mer och ta skott när han får läge. 

 

Jonathan tror att Blue Fox herrar går mot en bra säsong för vi har ett bra lag tillsammans. - Spelet har utvecklats bra i träningsmatcherna och jag vill delta genom att göra mål och poäng. Jag ser fram emot seriepremiären nästa vecka, säger Jonathan.  

 

Om Jonathan får välja musik för att peppa laget inför matchen lyssnar herrarna på “Deutschland” med Rammstein, det taggar upp alla. 

 

På tre snabba väljer Jonathan:

kaffe - te

choklad - glass

banan - äpple

 

Tränare Robin Holländer säger om Jonathan:  Jonathan är bra med boll och har ett fint skott. Även han är en stor back som vinner närkamper i hörnen. Också han är frisk mellan öronen och visar bra inställning. 

 

Jonathans hälsning till fansen är:

 

Hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma och se oss i Stjärnhallen, live!