Justus Jaskari är herrarnas första nyförvärv

20-åriga Justus Jaskari tar steget över till Blue Fox herrar efter att hittills alltid representerat SB Vaasa. 

Justus inledde sitt innebandyspelande med sitt fotbollslag som 5-åring. På vintern spelade de innebandy och Justus fortsatte med det varje vinter efter det. 

 

- Jag höll på med fotboll till 13-14-års ålder men sedan fick jag problem med knäna och då blev det innebandy för hela slanten. 

 

Förra säsongen var Justus i armén stora delar av säsongen så det blev inte många matcher. Efter säsongen hade han lite motivationsbrist och höll paus i 3 månader. Men då drog Juuso Pukkinen med honom på Blue Fox träningar vid midsommar och efter det har Justus trivts bra med träningen igen.

 

- Nivån på allt vi gör i Blue Fox är bättre än vad jag varit med om tidigare, kvaliteten och tempo är bra hela tiden. Vi gör allt tillsammans, vi gör sakerna som ett lag. 

 

 
Justus Jaskari i SB Vaasas dress i en match mot Blue Fox i Stjärnhallen.
Foto: Anders Wingren

 

Justus tycker att han fick ett varmt mottagande av alla när han kom till Blue Fox och alla bemödade sig om att hälsa på honom och visa att han hör till laget. 

 

Justus säger att hans starka sidor på innebandyplan är att han har ett bra spelöga och bra fysik. När han började spela innebandy var han anfallare men som 14-åring flyttade han ner som back. Det känns naturligare för honom att spela back och han kan använda sina styrkor bra där. Justus vill utveckla sitt spel i anfallszonen och bli mer delaktig i lagets anfallsspel och dessutom vill han bli snabbare. 

 

Han är förväntansfull inför seriestarten. - Suomisarja är en ny nivå för mig och jag vet inte så mycket om lagen där. Vårt lag ser bra ut, träningsmatcherna har gått bättre och bättre. Vi blir starka i år. 

 

När Justus får välja musiken som får igång alla i omklädningsrummet inför en match spelar han “Black skinhead” med Kanye West. 

 

På tre snabba med Justus svarar han:

kaffe - te

choklad - glass

banan - äpple

 

Tränare Robin Holländer säger om Justus: Justus är en stor back som vinner många närkamper. Han har bra inställning och är frisk mellan öronen. Han är den backtyp vi behöver.

 

Nu är seriepremiären nära och Justus hälsar till alla fans att:

 

- Kom och heja, jag vill att det ska vara mycket publik. Det ska bli så kul att få visa upp mig för Nykarleby-borna. Vi vinner tillsammans.