Herrarna får chans till revansch på lördag

Blue Fox herrarna spelar sin andra kvalmatch till Divari på lördag kl.16.00 i Stjärnhallen. Det är ingenting annat än vinst som gäller. Om du inte är en av de tio lyckliga som vunnit en läktarbiljett så kan du se matchen via vår kanal på Solidsport.

De supportrar som följde med herrarnas första kvalmatch mot SalBa i lördags fick sig ordentlig mental kalldusch när den betryggande 8-4 ledning som Blue Fox under 45 minuter spelat till sig plötsligt vände till 8-8 under ordinarie matchtid. Under matchens sju sista minuter gjorde hemmalaget SalBa fyra mål, varav två gjordes med målvakten på avbytarbänk. 7-8 målet kom i tiden 58:27 och 8-8 målet i tiden 59.10. Matchen gick därmed till förlängning och Salba utnyttjade chansen att knipa den första kvalvinsten efter sju minuters spel i förläningen.

Man kunde tro att det är en besviken coach Holländer som kommenterar matchen, men han väljer att fokusera på matchens första femtio minuter:

- Motståndarna och matchbilden var ganska långt som vi hade väntat oss. Vi gjorde två oerhört starka perioder i början av matchen. Det som hände under matchens två sista minuter händer en gång på hundra. Men vi har analyserat videomaterialet och lärt oss av våra misstag. Nu är det bara att blicka framåt.

Det är alltså SalBa:s tur att besöka Stjärnhallen på lördag och nu är det vinna eller försvinna som gäller för Blue Fox del. Kvalserien till Divari spelas i bäst av tre matcher och SalBa leder för tillfället serien med 1-0 i matcher. Det innebär att en vinst för SalBa på lördag ger dem en biljett till Divari nästa säsong medan Blue Fox säsong är avslutad. Men en vinst för Blue Fox innebär en ny chans att avgöra kvalserien genast på söndag i Raumo. Det är alltså ett revanschsuget Blue Fox som kommer till match.

- En sak lärde vi oss i lördags och det är att detta är en matchserie som vi kan vinna. Inget har egentligen ändrat. För att vinna serien måste man vinna två matcher. Vi har alltså allt i våra egna händer, konstaterar Holländer. Vi har slipat på en del detaljer i försvarsspelet och vi går in i matchen med samma inställning som senast.

Matchen spelas kl.16.00 och du kan se matchen via vår kanal på Solidsport. Dags alltså att dra på sig Blue Fox halsduken och bänka sig framför lördagens kvalrysare. Det blir kanske att växla mellan bildskärmar eftersom Blue Fox damerna spelar sin tredje och eventuellt avgörande kvalmatch mot LoSB samma dag och samma tid. Spännande tider! Nu kör vi, Blue Fox!