Blue Fox herrar spelar sista kvalmatcherna i helgen

I landet diskuteras som bäst utegångsförbud och för många innebandylag i södra Finland ligger innebandysäsongen igen en gång i vågskålen. I skrivande stund ser läget i Österbotten lite ljusare ut vilket innebär att helgens matcher mot Nibacos och Santas United spelas som planerat.

Foto: Anders Wingren 

 

Inkommande veckoslut spelas alltså de sista matcherna i A-gruppens kvalserie. På fredag åker Blue Fox herrar iväg till Kokkola för att möta Nibacos och på söndag möter man Santas United i jultomtens hemstad Rovaniemi. Det är för tillfället obehagligt jämnt i tabelltoppen. Sottorasia ligger med sina sex spelade matcher på första plats och kan även skryta med en målskillnad på 15 mål. På en andra plats hittas för tillfället Classic United. De har, liksom Blue Fox, spelat 5 matcher och skrapat ihop 12 poäng. Men en bättre målskillnad placerar dem på en andra plats. 

Nibacos, som står för motståndet på fredag, har haft en tung kvalserie med endast en vinst på fem matcher. Detta placerar dem på en sjätte plats i tabellen. Santas United har en lite bättre statistik med tre vunna och tre förlorade matcher. Men man har endast vunnit matcher mot de lag som ligger efter i tabellen. 

 

Foto: Anders Wingren (Bilderna från BF-Classic förra helgen).

Man skall ju alltid vara försiktig med att spekulera kring resultat eftersom det många gånger har visat sig att bollen är rund och att vad som helst kan hända under sextio minuter innebandy. Men vill man vara krass så är det två vinster som gäller för Blue Fox herrar i helgen ifall man vill vara med och tävla om de två kvalplatserna till Divari. Två vinster skulle ge 18 poäng i sluttabellen. Soittorasia, som endast har en match kvar att spela, möter SB Vaasa på söndag. Om man utgår från att de vinner den matchen så stannar de också på 18 poäng. Classic United har två matcher kvar att spela och möter Merikoski MBT på lördag och Nibacos på söndag. Merikoski ligger för tillfället på en fjärde plats i tabellen, med tre vinster och två förluster i bagaget. Så de kan säkert bjuda på motstånd. Men vinner Classic United sina båda matcher så slutar även de på 18 poäng vilket innebär att allt kommer att avgöras på målskillnaden. 

Foto: Anders Wingren (Bilderna från BF-Classic förra helgen).

Så nu gäller det för både gammelrävar och ungfoxar att vässa klorna och spotta in så många mål som möjligt i helgen. Vi har ju sett prov på gammelrävarna Fredrikssons och Nyvalls målform. Vähäkangas och Wingren har också varit i fin form, så kanske det är deras tur att göra hattrick detta veckoslut. Coach Holländer är mycket nöjd med sina spelare för tillfället:

- Vi spelar precis som vi skall spela och spelarna presterar för tillfället på bästa nivå. Sen är det kul att se hur de äldre spelarna alltid tänder till när det finns något att spela för, konstaterar han.

Foto: Anders Wingren (Bilderna från BF-Classic förra helgen). 

Och lokalderbyn brukar ju ge den där sista energikicken som behövs. Nibacosmatchen på fredag kan ses via Nibacos egen kanal. Man köper en virtuell biljett via deras hemsida https://www.nibacos.fi/ottelut/29264?tab=prepuff. Söndagens match har vi inte fått någon information om. Om inte annat så går det naturligtvis att följa matcherna på Tulospalvelu. Nu håller vi tummar och tår för en poängspäckad helg!