Toppmöte i herrarnas kvalserie på lördag

På lördagen blir det rafflande innebandy i Stjärnhallen när tabellettan i zon A i herrarnas kvalserie till division ett kommer på besök. 

Foto: Anders Wingren

Det är alltså Classic United från Tammerfors som för tillfället leder kvalserietabellen för zon A. Sammanlagt är det fyra lag som alla samlat ihop nio poäng hittills. Blue Fox är ett av dem. Men Classic United har spelat en match mindre än de andra och har trots det producerat störst målskillnad, vilket placerar dem på en första plats i tabellen. 

Blue Fox har efter förra helgens förlust mot Soittorasia tre vinster och en förlust i bagaget. Den som följt med lagets bravurer på sociala medier har inte kunnat undgå att notera att Jhonny Fredriksson varit på hugget under denna kvalserie. Det verkar inte finnas något stopp på hans iver att producera mål för tillfället. Med sina nio mål på fyra matcher har han flyttat upp till en andra plats i poängbörsen för kvalserien. Där följs han tätt av Ville Hietaranta från Classic United, så den spelaren löns det säkert att vakta lite extra när han besöker rävgrytet på lördag. 

Tittar vi vidare på serietabellen så är det Merikoski FBT som för tillfället flåsar Blue Fox i nacken. Även de har samlat ihop nio poäng på fyra matcher. Däremot har man släppt in lika många mål som man producerat vilket gör att Blue Fox med sin målskillnad på sex mål än så länge placerar sig före Merikoski i tabellen. Merikoski FBT möter på lördagen Soittorasia, som för tillfället ligger på en andra plats i serietabellen, så där kan man säkert förvänta sig en jämn kamp om de viktiga poängen. Det behövs inte sägas att en vinst för Blue Fox på lördag skulle skapa ett betydligt trevligare utgångsläge i tabellen inför kommande matcher. 

Coach Holländer ser med spänning fram emot matchen:

- Det är seriens bästa lag som kommer på besök, unga spelare med en hel del talang, konstaterar han. Å andra sidan har vi inget att förlora. Vi går in i matchen med stort självförtroende efter en stabil inledning på kvalspelet. Vilja brukar kunna vinna över  förmåga, säger Holländer med glimten i ögat.

Vad är egentligen Classic United för ett lag och på vilket sätt hänger de ihop med ligalaget Classic?

- Laget är föreningens utvecklingslag och består till stor del av deras A-juniorer. A-juniorernas serie har ju ännu inte kommit igång efter juluppehållet så det är nog troligen en hel av dem som kommer att spela på lördag. 

Efter lördagens match skall Blue Fox ännu möta Nibacos fredagen den 26.3 och Santas United den 28.3. Båda dessa matcher borde vara möjliga att vinna. Merikoski FBT skall ännu möta Classic United och MLT medan Soittorasia skall besöka Kokkola och Vasa innan de är klara med sina kvalmatcher. Så kampen om de två första platserna i serietabellen kommer att vara hård. Du loggar väl in på Solidsport på lördag kl. 16.00 för att tillsammans med matchkommentator Mårten Andtbacka följa med hur det går. Go Blue Fox!