Dubbelhelg för både damer och herrar

Efter att det en längre tid varit tunt på matchfronten har vi plötsligt ett veckoslut fyllt av innebandy att se fram emot. Det blir dubbelhelg för både damerna och herrarna i deras respektive kvalserier. Blue Fox damer tar på lördag emot SPV i Stjärnhallen och senare samma dag är det dags för Blue Fox herrar att möta Merikoski SBT i samma arena. På söndag åker damerna iväg till Seinäjoki för att spela en andra match mot SPV medan herrarna får besök av SB Vaasa. 

För herrarnas del drar kvalserien till division ett nu äntligen igång med dubbla matcher i helgen. Först ut möter man Merikoski SBT från Uleåborg. De har denna säsong spelat i divison 2, norra zonen, och låg där på en tredje plats i serietabellen innan serien avbröts. I poängbörsen noteras deras Eetu Tolonen på en sjätte plats med 8+8 poäng. Däremot har divison två drabbats hårt av restriktionerna vilket inneburit att Merkikoski SBT inte spelat seriespel sedan 22.11. Där har Blue Fox en klar fördel med två, ganska färska vinster i de senaste matcherna i Finlandsserien mot KrP Akatemia och Ilves. 

Coach Holländer har gjort sitt förarbete och konstaterar att Merikoski verkar vara ett skickligt och offensivt lag som gör många mål per match. 

- Men detta brukar passa oss bra, säger Holländer. Så bara vi inte ger dem för mycket ytor så skall det nog gå bra. Våra spelare är laddade och på gott humör, och vi har Elliot Wingren tillbaka på plan efter en paus på grund av skada, berättar Holländer. 

 

Söndagens match mot SB Vaasa blir det första derbyt på länge. En snabb titt i tabellen från den avslutade Finlandsserien berättar att SB Vaasa efter nio spelade matcher låg på en nionde plats i serietabellen med endast tre inkammade vinster. Blue Fox gjorde ju en bra upphämtning strax innan serien avslutades och placerade sig efter åtta spelade matcher på en sjunde plats i serietabellen. Men inte heller Blue Fox kan skryta med mer än tre vinster totalt. I poängbörsen hittas Vasas Nico Hagelberg på en tredje plats med 10+10 poäng medan man får leta sig ända ner till plats trettio för att hitta Blue Fox William Sundelin med 6+5 poäng. 

Coach Holländer vill inte i detta skede spekulera kring matchupplägett för hemmaderbyt: 

- Vi tar en match i taget. Nu skall vi först besegra Merikoski SBT på lördag. 

Vi kan alltså se fram emot en helg fylld av innebandy. Alla matcher sänds på Blue Fox kanal på Solidsport och kommenteras av våra expertkommentatorer Mårten Andtbacka eller Niklas Nybäck. Nu skulle det gälla att klä sig i blått och logga in på Solidsport både lördag och söndag. 

6.3 kl.15.00 Blue Fox damer - SPV

6.3 kl.18.00 Blue Fox herrar - Merikoski SBT

7.3 kl.16.00 Blue Fox herrar - SB Vaasa