Preliminära matchprogrammet för herrlagets kval klart

Efter att Innebandyförbundet i slutet på förra veckan gav klartecken till alla lag som anmält sig till kvalserien till division 1 så har nu matchprogrammet och motståndarna klarnat. 

Kvalserien till division 1 för herrar inleds första helgen i mars. De 16 lag som anmält sig till kvalserien delas in i två zoner där Blue Fox kommer att spela i zon A. I samma zon deltar även Nibacos från Karleby, Soittorasia från Tammerfors, Classic United från Tammerfors, SB Vaasa från Vasa, MLT från Seinäjoki, Santa´s United från Rovaniemi och SBT Merikoski från Uleåborg. Av dessa lag är Classic United, MLT, Nibacos, SB Vaasa och Soittorasia bekanta från zon A i årets Finlandsserie medan Santa´s United och SBT Merikoski innebär nya bekantskaper för Blue Fox. Både Santa´s United och SBT Merikoski har denna säsong spelat i norra Finlands division 2 och placerade sig efter 6 respektive 8 matcher på en andra och tredje plats i serietabellen. 

Serien spelas som en enkel serie med sju matcher per lag. Blue Fox har på grund av en bra upphämtning i serietabellen under senare delen av säsongen belönats med fyra hemmamatcher. Kvalseriens två bästa lag går vidare till playoff där man ställs mot de två bästa lagen från zon B. A1 möter B2 och B1 möter A2. Vinnarna avancerar direkt till division 1. Alla lag som spelat i kvalserien behåller sin nuvarande plats i Finlandsserien.

Preliminära matchprogrammet för Blue Fox ser ut som följande: 

6.3 Blue Fox - Merikoski SBT

7.3 Blue Fox - SB Vaasa

13.3 Blue Fox - MLT

14.3 Soittorasia - Blue Fox

20.3 Blue Fox - Classic United

26.3 Nibacos - Blue Fox

28.3 Santa´s United - Blue Fox

Lagets tränarstab är nöjda med upplägget för kvalserien. Extra trevligt är det med lite nytt motstånd och coach Holländer konstaterar glatt att speciellt de äldre spelarna gläds åt att få åka lite buss igen.

- Det känns som att vi i det äldre gardet har besökt stora delar av innebandyfinland om och om igen - men inte Rovaniemi, säger Holländer.

Erfarenheterna från Finlandsserien säger att det går att vinna över de flesta lagen. Laget har utnyttjat tiden fram till matchstart genom att satsa extra hårt på fysikträning.

- När matchserien sätter igång är det match varje helg som gäller och då måste fysiken vara i skick, säger tränarstaben.

Nu är det bara att hoppas att alla lag hålls friska och att inga karantänsbeslut annullerar matcher. Tidtabellen för kvalmatcherna är tight och det finns inte utrymme för annullerade matcher eftersom matchparen för playoffen skall vara klara innan påsk. Blue Fox strävar till att streama alla hemmamatcher och håller er även uppdaterade ifall bortamatcherna sänds via motståndarnas kanaler. Så boka in matcherna i era kalendrar så ser vi fram emot en händelserik innebandyvår trots Coronan.