Vacker utklassning

Det låg spänning i luften när SB Paapat kom på besök till Stjärnhallen i söndags. Det revanschsugna Vasa-laget hade laddat upp med tre fulla femmor. Men det som både spelare och publik trodde skulle bli en tät kamp om viktiga poäng visade sig bli en total utklassning där Blue Fox gjorde smått otroliga sexton mål medan motståndarna bara spikade ett.

Matchen öppnades i högt tempo och under början av första perioden såg det ännu ut att bli en jämn kamp. Det var också Vasas Nico Karlström som i den fjärde minuten, när både publiken och Blue Fox spelarna väntade sig avblåsning, lyckades smita iväg med bollen för att sätta matchens första mål. Men bara en minut senare dömdes utvisning för Paapat. Jack Nylund och Anton Kallvik förvaltade den chansen till kvittering på bästa sätt. Sen följde en period med lite mer avvaktande spel. Blue Fox hade mycket boll men Paapat kom också till flera skottlägen. Det märktes att känslorna var ”all over the place” och en hel del tid gick åt till att tjafsa med domarna. Man gick till pausvila med ställningen 1-1.

Efter att publiken fått sig en kaffekopp, och föreningens juniorer spelat av sig på planen en stund, så var det dags för period två. Vad tränarna sagt åt laget och vilket mellanmål som spelarna fått i sig förblir oklart, men något hade man gjort rätt för perioden hann bara bli 35 sekunder gammal innan Anton Kallvik, på pass av Didrik Lillas, gjorde Blue Fox andra mål. Efter det var kranen öppnad och Blue Fox levererade fyra snygga klapp-klapp-mål inom loppet av fyra minuter. Om Paapat är kända för sina farliga kontringar så hade BF gjort sin hemläxa väl för motståndarna kom aldrig till riktigt farliga lägen. I den trettiofjärde minuten bjöd ”Taikuri Jack Nylund” på vacker lek med bollen framför mål och satte sedan in 10-1. Elliot Wingren skulle ännu hinna göra det elfte målet innan matchklockan bjöd Paapat till välbehövlig pausvila.

Som när lammen förs till slakt så fortsatte Blue Fox att obarmhärtigt hamra in mål. Tredje perioden hann bara bli 21 sekunder gammal innan duon Kallvik-Lillas gjorde sitt andra mål för dagen. Och på det sättet skulle den sista perioden också fortsätta. Blue Fox rullade boll och Paapat tappade både tempo och humör. Det i sin tur gjorde att Paapat fick fortsätta besöka utvisningsbåset. Jussi Heikkinen fick möjlighet att genom ett straffslag bättra på siffrorna för Vasa-laget, men skottet gick rakt på Jan-Olof Backlund, som för övrigt storspelat under hela matchen. Blue Fox nöjde sig inte med tolv mål utan skulle göra ytterligare fyra mål innan summern ringde. Matchen slutade följaktligen 16-1.

Lagkapten Anton Kallvik var mycket nöjd efter matchen. Han berömda lagets kvicka ben och deras inställning.

- Det vi tränat på har gett resultat. Idag gjorde vi våra 60 bästa minuter denna säsong. Det är roligt att spela i Blue Fox för tillfället, säger han glatt.

Även tränarna var nöjda med dagens insats. Till ÖT:s reporter säger Robin Holländer att laget gjorde en suverän match.

- Paapat orkade en period, men vi förde spelet hela tiden. De snabba målen i början av den andra perioden knäckte deras ryggrad och efter det var det bara ett lag på planen, säger Holländer.

Blue Fox har nu tre matcher kvar i grundserien. SB Vaasa som ligger på andra plats i tabellen har bara två matcher kvar. Om Vaasa vinner sina två matcher slutar de på 47 poäng i grundserien. Blue Fox har för tillfället 42 poäng vilket innebär att två vinster skulle säkra grundspelsseger. Men bollen är alltid rund och man skall aldrig ta ut något i förskott. Inkommande lördag åker laget iväg för att möta FBC Remix i deras nybyggda innebandyhall i Storkyro. Följande veckoslut möter man TU på bortaplan och i den sista grundspelsmatchen, som spelas 6.3. i Stjärnhallen, är det Nibacos som står för motståndet. Så boka redan nu in det datumet i din kalender!