Blue Fox slipar formen

Det blev en ganska händelselös historia i lördags när Blue Fox herrar mötte ISB/Team Atria från Ilmajoki. Matchen, som slutade 9-3, vanns redan i den första perioden och motståndarna var aldrig riktigt med i kampen om segern.

Det var ISB som redan i den andra spelminuten lyckades sätta in ett mål bakom målvakten J-O Backlund, men efter det var deras chanser över för den perioden. Pukkinen, Karukka (som för övrigt gjorde debut som anfallare och gjorde sitt första mål i division 2), Lillas och Ludén stod för de följande fem målen innan periodpaus. Karukka stod dessutom för två målgivande passningar och man gick till pausvila med ställningen 5-1. Tränare Holländer var nöjd med det han såg under första perioden och berömde bland annat Karukka för en fin debut som anfallare.

Andra perioden blev däremot en lite händelselös transportsträcka och periodsiffrorna skrevs 1-1 (Fredriksson 6-1, Peltola 6-2). Tränarna var förstås inte nöjda med temposänkningen men konstaterade att det lätt blir så när man märker att motståndaren inte hänger med. Och eftersom motståndaren aldrig flåsade i nacken kunde man lugnt spela på tre kedjor hela matchen.

Tredje perioden inleddes med att Lillas, på pass av Wingren, utnyttjade ett numerärt överläge och satte 7-2. Nyvall och Nylund stod för de följande två strutarna och efter det var det så gott som klart. Trots att motståndarna lyckades klämma in ett tredje mål i den sista matchminuten var tränarna ändå nöjda med endast tre insläppta mål under hela matchen. Matchen slutade 9-3. En vinst är alltid en vinst och alla poäng är viktiga i den sista, viktiga kampen om serieseger. Inkommande lördag kan det komma att avgöras när man möter serieledaren SB Vaasa i OP arenan kl. 19. Då behövs det många blåa hjärtan i publiken!