Vinst i premiären

Det blev en målrik historia i lördags när herrarna inledde säsongen med att möta SPV 2 i Stjärnhallen. Matchen, som slutade 12-7, bjöd stundtals på riktigt högklassig innebandy och underhållning.

Det var nog med lite premiärnerver som herrarna inledde matchen. Motståndarna, som till stor del består av unga A- och B-juniorer från SPV, visade sig vara kvicka i benen. Tränare Isomäki konstaterade inför match att det alltid är knepigt att möta ett nytt lag i serien. Det är svårt att veta vad man skall vänta. Men man var förberedda på att det skulle krävas ett stabilt försvarsspel i stället för att försöka hänga med de snabba Seinäjokispelarna. Trots att man höll fast vid sin taktik var det ändå SPV som i den nionde minuten gjorde det första målet. Men endast en dryg minut senare öppnade Didrik Lillas poängkontot för säsongen

Gästerna skulle arbeta sig upp till en ledning på 3-1 innan det började lossna ordentligt för blårävarna då Christoffer Lassander och Anton Kallvik gjorde viktiga 2-3 och 3-3. En del av de unga pojkarna från SPV hade ett ganska hett temperament, och det i kombination med ett slarvigt byte, skulle leda till hela fem utvisningar under matchen. Jack Nylund som debuterade i powerplay-formationen utnyttjade två av dessa.

Trots att Blue Fox, efter en lite nervig inledning, i den andra perioden tog kontroll över matchen, lyckades man i den tredje perioden slarva bort en 7-5 ledning, och i den femtionde minuten hade gästerna arbetat sig upp till 7-7. Men denna kväll var tredje kedjans kväll där William Sundelin kämpade förtjänstfullt och Elliot Wingren, som tidigare gjort 6-4 målet, satte in 8-7 i tiden 51:35. Den stora hjälten var ändå Christoffer Lassander som var i toppform och gjorde hela fyra mål och två passningspoäng under matchen. I den femtiofjärde minuten satte han viktiga 9-7 och tre minuter senare 10-7 i tomt mål.

Tränare Isomäki var nöjd med matchen. Trots lite passivt spel i tredje perioden lyckades pojkarna spela ett rörligt spel med boll och SPV kom inte åt att pressa oss som de ville, konstaterar han till ÖT.

Lördagens match var samtidigt inledning på Blue Fox jubileumsår och detta firades med invigning av den stora jubileumsduken på Stjärnhallens vägg, tränarintervjuer och en prickkastningstävling sponsorerad av Ingsva.

Inkommande helg blir det igen innebandy för hela slanten. På fredag åker herrarna i väg till Nurmo för att möta Konnat i den andra seriematchen för säsongen. På lördag fortsätter Suomen Cup där herrarna möter Alavieskan Salibandy (AV) från Sievi. AV är ett division 2 lag som spelar i norra Finlands distrikt. Motståndarna är alltså ett nytt oskrivet blad. Matchen spelas i Stjärnhallen kl. 17.00. Välkommen.

Vill man dessutom följa föreningens damer kan man se dem spela seriematcher i Rettighallen i Jakobstad på lördag och cupmatch i Stjärnhallen på söndag kl. 15.00. Så vi får hålla blåstället på hela helgen!