Sista matchen i Divari

På lördag spelar Blue Fox herrarna sin sista hemmamatch i Divari för denna gång. För motståndet står Åbolaget FBC Turku som ligger på tionde plats i tabellen.

Vem av Keskisipilä, Lillas och Niemi blir den tredje spelaren att nå upp till 10 mål denna säsong?
Foto: Glenn Hägg

Lördagens match blir Blue Fox sista match i Divari för denna gång i och med att laget degraderas till division 2.

Motståndarna FBC Turku ligger alltså på tionde plats i tabellen med 24 inspelade poäng på 25 matcher. Inför den sista omgången har FBC Turku ingen chans att nå en slutspelsplats och med all sannolikhet har laget även säkrat fortsatt kontrakt i Divari. FBC Turku har två poäng ner till kvalplats och man har så pass ”bra” målskillnad att varken Tiikerit eller EräViikingit Akatemia ska lyckas ta sig förbi.

I de fyra senaste matcherna har FBC Turku vunnit två matcher, förlorat en på straffar och så har man en förlust. I mitten på februari förlorade man 8-7 på straffar på bortaplan mot Nurmon Jymy. Efter det lyckades man besegra EräViikingit Akatemia med 10-0 på hemmaplan. Följande match blev det vinst med 5-8 mot Lovisa Tor på bortaplan. I den senaste matchen förlorade man med 4-6 mot O2-Jyväskylä på hemmaplan.

Håll ett öga på dessa spelare i det gästande laget.

Aku Kuikka – Centern Kuikka är FBC Turkus bästa poängplockare med 10+24=34 poäng på 25 matcher vilket ger honom en trettonde plats i poängbörsen. Finurlig spelfördelare som är bra på att hitta sina medspelare.

Sami Touminen – Anfallaren Tuominen inledde säsongen med ligalaget TPS där han spelat de fyra senaste säsongerna. I mitten på januari valde han att återvända till moderföreningen FBC Turku. På sex matcher har Tuominen stått för 5+5=10 poäng.

Aleksi Havia – Högerfattad sniper som på 24 matcher stått för 22+5=27 poäng. Både Havia och Tuominen är födda 1995 och har spelat juniorinnebandy tillsammans i FBC Turku.

Blue Fox ligger som bekant på sista plats i Divari. På 25 matcher har man samlat på sig 12 poäng och lördagens match är sista chansen att öka på den skörden.

I de fyra senaste matcherna har det bara blivit förluster för Blue Fox. För att hitta den senaste vinsten får vi gå tillbaka till 27.1 när man besegrade Tiikerit med 7-6 på hemmaplan. I mitten på februari blev det förlust med 9-4 i en mycket svag derbymatch mot SB Vaasa. Efter den matchen har det blivit förlust med 11-2 mot Karhut i Björneborg, förlust med 11-6 mot ÅIF i Sibbo och förlust med 10-1 mot NST i Villmanstrand.

Håll ett öga på dessa i hemmalaget.

Pekka Kontturi – Vem hade trott att denna man skulle göra 19 mål denna säsong? Alla visste vi att Kontturi är en målskytt, men den stora frågan var om han ännu klarade av tempot i Divari. Egentligen gör han kanske inte det, men Kontturis styrka är att han hela tiden söker efter lägen där han kan avlossa att skott direkt på pass. Där kan alla juniorer ta efter honom. Den stora frågan inför lördagens match är om han för sjätte gången i sin karriär ska lyckas spräcka drömgränsen 20 gjorda mål i Divari.


Pekka Kontturis söker alltid lägen där han kan skjuta direkt på pass.
Foto: Glenn Hägg

Niklas Paul – På 20 matcher har Paul stått för 5+17=22 poäng och det är endast han, Kontturi och Anton Kallvik som lyckats snitta mera än en poäng per match denna säsong. Hade tre passningspoäng i förra helgens matcher. Spelade fram till Johannes Vähäkangas två första mål för säsongen.


Niklas Paul har snittat över en poäng per match denna säsong. 
Foto: Glenn Hägg

Jukka Keskisipilä, Didrik Lillas och Viktori Niemi – Inför förra helgen hoppades vi att Didrik Lillas eller Viktori Niemi skulle nå upp till 10 gjorda mål under denna säsong. Ingen av dem lyckades, men det gjorde Anton Kallvik som stod för 3 mål i matchen mot ÅIF och därmed var han andra spelaren över 10 mål denna säsong. Nu är det tre spelare som tävlar om att bli lagets tredje spelare att nå 10 mål denna säsong. Vem tror du att det blir?

Blue Fox herrarna vill bjuda publiken på en sista vinst denna säsong. Av säsongs 12 hemmamatcher har fyra slutat med vinst. Ska det bli en femte på lördag? Vi hoppas på det. FBC Turku är inget lätt motstånd, men med den rätta inställningen är allt möjligt. Kom till Stjärnhallen för att visa ditt stöd för hemmalaget. Vem vet när nästa Divari-match spelas i Stjärnhallen? #blåtthjärta