Två gånger tvåsiffrigt

Blue Fox herrarna åkte på två tvåsiffriga förluster i helgen. På lördag blev det förlust med 11-6 mot ÅIF och på söndag förlust med 10-1 mot NST.

Anton Kallvik gjorde tre mål i matchen mot ÅIF.

Lördagens match mot ÅIF började bra för Blue Fox och efter en period var ställningen 1-1. Anton Kallvik gjorde Blue Fox mål på passning av Pekka Kontturi.

Om den första perioden var målfattig, så blev det något av ett målfyrverkeri i den andra perioden. Först gjorde hemmalaget tre raka mål och gick upp i 4-1 ledning. Sen gjorde Blue Fox tre raka mål och kvitterade matchen till 4-4. Målskyttar för Blue Fox var Pekka Kontturi, Jukka Keskisipilä och Anton Kallvik. Från 34.45 till 36.38 gjorde ÅIF tre mål och gick upp en ny tremålsledning till 7-4. Anton Kallvik fullbordade sitt hattrick och reducerade till 7-5 vid tiden 38.45. I den sista minuten av andra perioden såg Johannes Vähäkangas med sitt först mål för säsongen till att Blue Fox reducerade till 7-6.

I början av tredje perioden utvisades Pekka Kontturi och det utnyttjade hemmalaget och utökade sin ledning till 8-6. När knappt halva perioden gått utvisades Jonathan Sjöblom och igen en gång höll sig hemmalaget framme och ökade på till 9-6. Under matchens tio sista minuter gjorde ÅIF ännu två mål och slutsiffrorna skrevs därmed 11-6. Vid tiden 55.05 tilldelades Mikael Nyvall ett matchstraff 5+20 minuter för farligt spel.

Matchkommentarer

”Kallvik var bäst för dagen. Även hans kedja med Fredriksson och Kontturi fungerade bäst, sade Blue Fox-tränaren Jori Isomäki.”

”Ådalen gjorde fyra mål i numerärt överläge, vilket var ganska avgörande. Men det är klart vi inte riktigt var vi ska vara i försvarspelet. Vi spelar för varierat. Goda stunder kombineras med lätta misstag, sade Isomäki.”

Mutka

På bänken fanns Kronqvist som reservmålvakt.

Matchstatistik

Johannes Vähäkangas gjorde mål både på lördag och söndag.

Söndagens match mot NST blev en ännu större utskåpning än lördagens match. Blue Fox hade verkligen svårt att få grepp om motståndarna och efter första perioden låg man under med 5-0. När hemmalaget gick upp i en 7-0 ledning vid tiden 27.02 bytte Blue Fox målvakt. Debuterande Janne Tuikka fick ge plats för Roope Mutka.

Janne Tuikka fick ingen trevlig debut i Blue Fox-målet.

Strax efter hade Blue Fox en bättre period och Johannes Vähäkangas kunde reducera till 7-1 på passning av Niklas Paul vid tiden 30.59. I slutet på andra perioden gjorde hemmalaget ännu 8-1.

”Vi var lite slöa i början men bättrade på undan för undan och i tredje perioden var det helt okej från vår sida och vi skapade även chanser. Men vi mötte vår överman i dag, NST är seriens bästa lag och jag skulle vara förvånad om de inte stiger till ligan, sade Jori Isomäki.”

I matchens sista minut gjorde hemmalaget två mål och fastställde därmed slutsresultatet till 10-1.