Är det över nu?

I teorin finns det väl en liten, liten chans att Blue Fox herrarna kan rädda kontraktet, men i praktiken är det inte mycket som talar för laget i blått efter gårdagens förlust mot SB Vaasa. Tyvärr blev det en riktig genomklappning där Blue Fox aldrig var riktigt med i matchen som SB Vaasa vann med 9-4 efter perioderna 4-0, 3-2 och 2-2.

Didrik Lillas och Jonathan Nilsson var två av de bättre spelarna i hemmalaget.

Matchen fick en mycket olycklig start för Blue Fox. Först öppnade Petteri Hämäläinen målskyttet för SB Vaasa vid tiden 1.37. Hämäläinens mål kom efter att hemmalaget inte lyckats rensa bort bollen framför eget mål. Sen i det följande bytet skadade sig Joonas Poutanen efter att han åter var med i truppen efter en långvarig skadefrånvaro.

Det som på förhand betecknades som Blue Fox sista chans och där förväntningarna var att hemmaspelarna skulle kämpa och slita för att ta en seger blev något helt annat. Blue Fox-spelarna såg istället ängsliga och tafatta ut.

Jori Isomäki medgav också efter matchen att han aldrig sett ett så ängsligt Blue Fox. ”Så länge vi har spelat i Stjärnhallen har jag aldrig sett oss så ängsliga som vi var idag. Varför vet jag inte”

Halvvägs in i perioden tappade Blue Fox markeringen i samband med ett inslag för SB Vaasa från vänsterhörnet. Tero Saaristo passade och Kevin Nylund fick fritt skottläge. När Aapo Lokasaari utvisades en stund senare såg det mörk ut, men man redde upp situationen.

Istället utökade SB Vaasa sin ledning till 3-0 vid tiden 12.43 efter en kontring som Kaius Klemetti avslutade på pass av Kevin Nylund.

Vid 14.08 utvisades Aapo Lokasaari fem minuter för slashing, även om det snarare var hög klubba i samband med ett skott. Som tur var lyckades SB Vaasa bara göra ett mål under utvisningen. Arttu Turunen hittade rätt på pass av Olli Puputti. Den första perioden slutade alltså med en 4-0 ledning för SB Vaasa.

När Jonathan Nilsson på pass av Mikael Nyvall gjorde 1-4 för hemmalaget i början på den andra perioden tändes en tunn strimma av hopp, men den släcktes bara minuten senare när Kevin Nylund på nytt förde upp SB Vaasa i en fyramålsledning.

En och en halv minut senare utökade SB Vaasa till 1-6 när Rasmus Nyström efter en soloräd sprätte upp bollen i bolltaket.

När nästan 33 minuter spelats hittade Jyri Järvinen rätt från högerkanten och SB Vaasas ledning var nu 1-7.

I slutet på den andra perioden reducerade Blue Fox till 2-7 genom Aapo Lokasaari som sköt ett skott från vänsterkanten. Passningen antecknades Jukka Keskisipilä för.

SB Vaasa åkte på två utvisningar i början på tredje perioden. Den andra lyckades Blue Fox utnyttja när Viktori Niemi hittade nätmaskorna med ett skott från backplats. Jukka Keskisipilä agerade igen framspelare.

Tyvärr kändes det som att varje gång Blue Fox gjorde mål så gjorde även SB Vaasa ett till och därmed bibehölls målskillnaden. Det var precis vad som hände ett par minuter senare när Kari-Matti Viinamäki tog sig förbi sin försvarare på högerkanten och avlossade ett snabbt skott som betydde 3-8.

Då hjälpte det föga att Didrik Lillas vid tiden 54.45 reducerade till 4-8 på pass av Anton Kallvik, för en och en halv minut senare fullbordade Kevin Nylund sitt hattrick och fastställde slutresultatet till 4-9.

Jori Isomäki ansåg efter matchen att hans ledande spelare inte lyckades. ”Tyvärr är det våra ledande spelare som ska leda vårt lag som plumpar totalt idag. Så pass dåliga som vi varit i de två senaste matcherna så vinner vi inga matcher i den här serien.”

”Efter halva första perioden såg jag vilka misstag vi började göra. Samma trend som från matchen mot LNM fortsatte. Våra viktiga spelare gjorde väldigt enkla misstag som SB Vaasa utnyttjar och gör mål på. Våra spelare är inte så dåliga som de är för tillfället. Vi vågar inte spela, vi är rädda och tar fel beslut på plan.”

”Våra unga pojkar vågar spela och tredje perioden är kanske vår bästa i den här matchen.”