Next stop Limingo

På lördag åker Blue Fox herrarna till Limingo i Norra Österbotten för att spela match mot hemmalaget LNM. Även om det skiljer tio poäng i tabellen mellan dessa två lag ska det här vara ett lag som Blue Fox har alla möjligheter att slå.

Miikka Honkaniemi har tagit plats i första femman, där han får agera framspelare.
Foto: Glenn Hägg

LNM ligger på sjunde plats i tabellen med 22 inspelade poäng på 19 matcher. Laget har gjort 114 mål och släppt in 117 mål. Man är alltså knappt på minus.

En intressant statistisk detalj är att LNM är det lag i serien som drar på sig näst minst utvisningsminuter. På 19 matcher har det blivit 75 minuter i syndabåset. Endast NST är bättre med 63 minuter. En annan intressant detalj är att LNM är det lag i serien som gjort minst mål i numerärt överläge. LNM har bara lyckats göra 10 mål i power play.

I de fyra senaste matcherna har det blivit två vinster och två förluster för LNM. Först förlorade man med 4-3 på övertid mot Josba på bortaplan. Därefter vann man med 7-6 på straffar mot NST. Följande match slutade med en 4-6 förlust mot FBC Turku på hemmaplan. I den senaste matchen lyckades man besegra Lovisa Tor med 8-3 på hemmaplan.

Håll koll på dessa spelare i hemmalaget

Eerik Lukkari – Lukkari är både lagets bästa målskytt med 19 gjorda mål på 19 matcher och lagets bästa poängplockare med 19+10=29 poäng. Högerfattad klurig vänsterytter.

Tuukka Kivioja – Teknisk och snabb ytter som stått för 18 mål på 19 matcher.

Olli Tornberg – Lagets kapten som verkligen är LNM personifierad. Har ett förflutet i innebandyligan med OLS och fick denna säsong tack vare farmavtalet med samma förening göra ett kort inhopp i ligan i matchen mot regerande mästarna SC Classic.

Blue Fox har haft en lång uppförsbacke hela säsongen och man ligger på nedflyttningsplats i tabellen. Ännu finns chansen att komma upp på torra land, men då krävs det nog en otrolig insats av alla lagmedlemmar i de sex sista matcherna.

På 20 matcher har Blue Fox samlta 12 poäng och har målskillnaden 75-110. I de fyra senaste matcherna har det blivit tre förluster och en vinst. Mot M-Team och NJ blev det förluster med 8-3 respektive 8-6 på bortaplan. De två senaste matcherna har spelats på hemmaplan med vinst 7-6 mot Tiikerit och förlust med 2-5 mot EräViikingit Akatemia.

Vi varnar för dessa spelare i Blue Fox

Jukka Keskisipilä – Jukka hade en lite svagare match mot EräViikingit Akatemia, men nu tror vi att han är tillbaka i gammalt slag. Det krävs om Blue Fox ska lyckas utmanövrera LNM:s första kedja.


Jukka Keskisipilä i kamp med en motståndare när LNM besökte Stjärnhallen
Foto: Glenn Hägg

Didrik Lillas – Har även han varit ute på en liten ökenvandring, men nu vill vi se en pigg och hårt jobbande Lillas som jagar motståndarbackarna till misstag. Bjöd på torsdagens träning, enligt egen utsago, på sitt bästa skott på fyra år.

Miikka Honkaniemi – Honkaniemi har varit väldigt pigg efter att han återvände till det civila. Har fått något av framspelarens roll i första kedjan, där han i första hand ska mata Anton Kallvik med bollar.

När Blue Fox och LNM möttes i mitten på november i Stjärnhallen, slutade matchen med en knapp 5-6 vinst för det gästande laget. Den gången var det Pekka Kontturi som var poängbäst i hemmalaget med 1+3, medan Eerik Lukkari dominerade hos gästerna med 2+1.

Trots att det är tuffa tider framöver för Blue Fox herrarna var det väldigt gott humör på träningen på torsdag kväll. Inga sura miner och stämningen inom truppen verkar vara god.

Kom igen Blue Fox, nu vill vi ha en vinst! Lördagens match mot LNM börjar kl. 18.30 och spelas i Zemppi Areena i Kempele. #blåtthjärta