Besök från Helsingfors

På lördag kommer seriens formstarkaste lag, EräViikingit Akatemia från Helsingfors, på besök till Stjärnhallen. EräViikingit Akatemia har vunnit sin fyra senaste matcher och ligger på nionde plats i tabellen.

Vem hade trott att Viktori Niemi skulle göra 15 poäng denna säsong?
Foto: Glenn Hägg

EräViikingit Akatemia ligger alltså på nionde plats i tabellen med 18 inspelade poäng på 19 matcher. Lagets målskillnad är 103 gjorda och 117 insläppta mål.

I de fyra senaste matcherna har det blivit idel vinster för EräViikingit Akatemia. Man har besegrat Tiikerit på hemmaplan med 7-6, O2-Jyväskylä på bortaplan med 6-5, Nurmon Jymy på hemmaplan med 6-5 och M-Team på hemmaplan med 5-4. De två första matcherna vann man under ordinarie tid, medan de två senaste matcherna gick till straffar.

Att EräViikingit Akatemia är ett akademilag och samtidigt farmlag för ligalaget EräViikingit syns när man kollar på lagets spelarlista. Man har hittills under säsongen använt sig av 42 spelare! Det gör också att det är lite svårt att förutse vilka spelare som kommer med till Nykarleby.

Joonatan Lindholm – Lagets bästa poängplockare med 17+12=29 poäng är en av endast tre spelare som spelat lagets alla 19 matcher. Högerfattade Lindholm är inne i en sex matcher lång målsvit.

Miikka Kareinen – Kort och snabb högerfattad back som styr upp EräViikingit Akatemias första femma. Har denna säsong stått för 6+2=8 poäng på 18 matcher.

Santeri Kainulainen – Lagets förstemålvakt är faktiskt på fjärde plats i målvaktsstatistiken med räddningsprocenten 79,66 på 17 spelade matcher.

Blue Fox ligger kvar på sista plats i tabellen trots att man lyckades vinna förra helgen. Laget har samlat ihop 12 poäng på 19 matcher med 73 gjorda mål och 105 insläppta.

I de fyra senaste matcherna har det blivit två vinster och två förluster. I början på januari besegrade man Lovisa Tor med 4-3 på bortaplan. Sen blev det förluster mot både M-Team och Nurmon Jymy på bortaplan. Förra helgen blev det vinst med 7-6 mot Tiikerit.

Pekka Kontturi – Blue Fox bästa poängplockare denna säsong är nu uppe i 16+5=21 poäng på 17 matcher. I de två senaste matcherna har det blivit 5+1. Kontturi kan fortfarande nosa sig fram till ett målläge.

Jakob Klingenberg & Santeri Hietala – Två hårt jobbande backar som betyder mycket för laget, men den stora frågan nu är vem av dem som först kommer att ta en poäng denna säsong?


Blir det Santeri Hietala på bilden eller Jakob Klingenberg som först gör en poäng denna säsong?
Foto: Glenn Hägg

Viktori Niemi – Vem hade före säsongen trott att Viktori Niemi skulle vara på tredje plats i Blue Fox poängbörs med 7+8=15 poäng efter 16 matcher? Viktori har dessutom gjort poäng i sex matcher i rad, blir det en sjunde?

När Blue Fox och EräViikingit Akatemia möttes i Helsingfors i oktober utgick hemmalaget som segrare med 6-3.

Lördagens match börjar kl. 16.00 i Stjärnhallen. Hemmalaget behöver ditt stöd, så klä dig i blått och kom på plats! #blåtthjärta