Viktig hemmamatch på lördag

Blue Fox herrarna spelar en mycket viktig hemmamatch på lördag när Tikkurilaan Tiikerit kommer på besök. Blue Fox är sist i tabellen och Tiikerit ligger på nästsista plats.

Aapo Lokasaari levererar på en hög nivå kväll efter kväll trots att han är debutant i Divari.
Foto: Glenn Hägg

Tiikerit som ligger på trettonde plats i tabellen har 14 poäng på 18 spelade matcher. Laget har vunnit 7 matcher och förlorat 11 och man har målskillnaden 96-118.

Av de fyra senaste matcherna har Tiikeri vunnit en och förlorat tre. Det har blivit förluster på bortaplan mot EräViikingit Akatemia och på hemmaplan mot M-Team och FBC Turku. Senaste vinsten kom 13.1 mot SB Vaasa på bortaplan.

Blue Fox ligger fyra poäng efter Tiikerit på sista plats. För hemmalaget har det blivit fyra vinster, två oavgjorda matcher och 12 förluster.

I de fyra senaste matcherna har Blue Fox en vinst och tre förluster. Förlusterna kom mot O2-Jyväskylä, M-Team och nu senast mot Nurmon Jymy. Den senaste vinsten kom 7.1 på bortaplan mot Lovisa Tor.

Håll koll på dessa spelare i Tiikerit

Tomi Palin – Mycket erfaren spelare med rutin från 191 seriematcher med Erä i innebandyligan och poängen 63+44=107. Har två FM-silver från ligaåren. Tvåa i den interna poängbörsen i Tiikerit med 11+9=20 poäng.

Joakim Lund – En up and coming stjärna född 2011. Har på 7 matcher stått för 5+8=13 poäng. Toppar poängbörsen i B-pojkarnas division 1 med 43+29=72 poäng.

Niklas Kuisma – 194 cm lovande back född 2000. Nyligen vald till Finlands U19-landslag som nästa helg ska möta Sverige två gånger om. På 9 matcher i Divari har han stått för 3+2=5 poäng. I B-pojkarnas division 1 har han stått för 18+19=37 poäng på 16 matcher.

Håll koll på dessa spelare i Blue Fox

Aapo Lokasaari – Trots att Lokasaari spelar sin första säsong i Divari, börjar han mer och mer framstå som Blue Fox bästa back. Levererar på en hög nivå kväll efter kväll trots sin unga ålder.


Anton Kallvik har börjat bra efter att han återvänt till Blue Fox, men han kan ännu bättre.
Foto: Mika Hilska

Anton Kallvik – Gör sin första match inför hemmapubliken efter att han återvände. Den blixtsnabbe anfallaren har motsvarat förväntningarna och efter tre matcher har han 2+1 poäng, men vi vet att han kan ännu mera. Ska det lossna på riktigt mot Tiikerit?

Sami Saari – Stor, stark och finurlig. Är inte lika rörlig som förut, men fyller sin roll. Har stått för 2+3=5 poäng på 18 matcher.

Den här matchen blir oerhört viktig för Blue Fox. Nu är det lite av vinna eller försvinna. Vid vinst är man bara två poäng efter Tiikerit. Vid förlust är säker mark lite längre bort. Blue Fox har åtta matcher kvar i seriespelet varav fyra spelas på hemmaplan.

När en så här viktig match spelas i Stjärnhallen behövs hela nejdens stöd. Klä dig i blått och kom på plats för att visa ditt stöd! Matchen på lördag börjar kl. 15.00. #blåtthjärta