Nurmon Jymy fortfarande bättre

Nurmon Jymy besegrade för fjärde gången på två säsonger Blue Fox i en seriematch. Denna gång skrevs slutsiffrorna 8-6 efter perioderna 2-2, 4-2 och 2-2. Stor matchvinnare var Jose Kivipelto i NJ som stod för tre mål.

Pekka Kontturi var poängbäst i Blue Fox med 2+1.

Blue Fox tog ledningen i matchen när man fick spela med fem utespelare mot tre efter att både Martti Lamminmäki och Oula Keski-Hynnilä i hemmalaget utvisats. Viktori Niemi spelade fram till Jukka Keskisipilä som vid bortre stolpen fick sätta klubbladet till och styra in bollen i mål.

Inom knappa två minuter mellan matchminuterna 14 och 16 gjorde hemmalaget två mål. Först var det Keski-Hynnilä som kvitterade och därefter förde Arttu Hautabacka upp NJ i ledning.

När dryga 17 minuter spelats av matchen kom Pekka Kontturi i en soloräd. Han tog sig först förbi Olli-Jussi Sariola och strax efteråt blev det löpduell med brodern Eetu Sariola. Pekka Kontturi är inte den snabbaste spelaren på planen och där syntes det varför Eetu Sariola inte lyckades ta en plats i ligalaget SPV. Kontturi gick nämligen segrande ur duellen och lyfte upp bollen högt över Rasmus Hasu. Johnny Fredriksson fick passningspoängen och matchen var kvitterad.

I den första periodens slutsekunder åkte Eetu Sariola på en utvisning. Denna gång efter att han inte hunnit med i svängarna med Anton Kallvik.

Blue Fox fick inleda andra perioden i numerärt överläge, men tyvärr lyckades man inte ta ledningen. Istället tog hemmalaget en något tursam ledning. Petro Rautio slog in bollen i mål via Roope Mutka.

En minut senare utvisades Jakob Klingenberg och det utnyttjade hemmalaget. Jose Kivipelto sköt ett skott från backplats och ställningen var plötsligt 4-2.

Fem minuter senare frispelades samme Kivipelto av Olli-Jussi Sariola. Som den kylige målskytt Kivipelto är gjorde han inte något misstag utan skickade upp bollen högt över Mutka.

Två minuter senare utvisades Rasmus Hasu för att ha hållit fast Didrik Lillas. Blue Fox fick chansen att spela i numerärt överläge och den tog man. Niklas Paul pricksköt bollen i mål förbi både täckande spelare och Rasmus Hasu i motståndarmålet. Ställningen var nu 5-3 och Roope Mutka fick passningspoängen.

En stund senare förde Martti Lamminmäki upp hemmalaget i en ny tremålsledning, men Anton Kallvik kunde reducera i följande byte på pass av Jukka Keskisipilä.

I mitten på tredje perioden lyckades Johnny Fredriksson pricka in reduceringen till 6-5 på pass av Pekka Kontturi och då såg det ut som att Blue Fox hade häng på NJ.

Tyvärr stod sig inte reduceringen så länge och på kort tid släppte Blue Fox in två mål. Det var två nästan identiska mål där det kom en passning från vänsterkanten till bortre stolpen. Båda gångerna tappade Blue Fox markering och man stirrade alldeles för mycket på boll. Målgörare för hemmalaget var Jose Kivipelto och Martti Lamminmäki. Kivipelto fullbordade därmed sitt hattrick.

Vid 57.35 tog Blue Fox time out och spelade med sex utespelare. Man lyckades reducera till 8-6 vid tiden 59.19. Pekka Kontturi styrde in Niklas Pauls skott.

”Det här var ingen bra match av oss sade Jori Isomäki efter matchen. Ser jag fem matcher tillbaka så var det här vår sämsta match.”

”Vi reagerade väldigt långsamt i försvaret och förlorar alla närkamper. Det är klart att om motståndaren är bra så känner man sig själv dålig.”

”I mina ögon var det rätt lag som vann denna match.”