Toppen mot botten

Det blir en riktig utmaning för Blue Fox herrarna på lördag när man möter serieledarna M-Team i Helsingfors. M-Team toppar tabellen i Divari med 25 inspelade poäng på 16 matcher.

Niklas Paul var Blue Fox bästa spelare i matchen mot Lovisa Tor, fortsätter hans fina form?
Foto: Glenn Hägg

M-Team har tolv vinster, en oavgjord match och tre förluster på kontot. Målskillnaden är 94-75, vilket ger ett plussaldo på 19.

I de fyra senaste matcherna har M-Team på bortaplan en förlust på övertid mot FBC Turku. Två vinster på bortaplan på övertid mot LNM och SB Vaasa och i första matchen på det nya året blev det vinst på hemmaplan under ordinarie tid mot Nurmon Jymy.

Blue Fox ligger som bekant på sista plats i tabellen med tio poäng på 16 spelade matcher. Ser man till de insläppta målen så är Blue Fox faktiskt femte bästa lag i serien med 83 insläppta mål. Statistiken för gjorda mål visar däremot varför Blue Fox är i botten av serien. Med endast 57 gjorda mål är man sist.

När Blue Fox och M-Team möttes i säsongens andra match skrevs slutresultatet 3-6 till M-Team.

Håll koll på dessa spelare i M-Team

Simo Paulaharju – Den 1999 födda anfallaren har denna säsong fått sitt genombrott på seniornivå. På 16 matcher har han stått för 16+7=23 poäng, vilket ger honom en tionde plats i poängbörsen.

Antti Itkonen – Den långe Itkonen är kanske inte seriens mest vältränade spelare, men han har ju händerna. Brukar oftast agera framspelare, men har inget problem med att avsluta ett anfall.

Mikko Pasanen – Den högerfattade skytten är målfarlig och snabb. Det gäller att hålla reda på honom, annars smäller det.


Johannes Vähäkangas gjorde sin bästa match i Blue Fox representationslag i matchen mot Lovisa Tor.
Foto: Glenn Hägg


Håll koll på dessa spelare i Blue Fox

Niklas Paul – Jori Isomäki sa efter matchen mot Lovisa Tor att Paul var Blue Fox bästa spelare. Speciellt fysiken har han utvecklat till denna säsong. Oerhört bra på att hålla i boll och att hålla upp blicken.

Johannes Vähäkangas – När Pekka Kontturi var flunssig förra helgen, tog Vähäkangas hans plats och efter det han visade upp då får han fortsatt förtroende mot M-Team. Jori Isomäki sa efter matchen att den var Vähäkangas bästa i Blue Fox representationslag.

Miikka Honkaniemi – Leder Blue Fox tredje kedja. Blev civil strax före jul och det har enligt Jori Isomäki påverkat Honkaniemis spel i en positiv riktning.

 

M-Team spelade ännu förra säsongen i innebandyligan och även om flera av lagets bärande krafter lämnade för anda föreningar är man nu i toppen av Divari. Är M-Team som lag och förening redo för att återvända till innebandyligan? Det är den stora frågan.

För Blue Fox är varje match nu en kamp för överlevnad. Att vinna mot serieledarna på bortaplan kan verka som en utopi, men allt är möjligt i bollsport. Blue Fox försvarsspel har varit på rätt nivå och nu har även målskyttet börjat se bättre ut.

Lördagens match mot M-Team börjar kl. 15.30 och spelas i ArenaCenter Ruskeasuo (Brunakärr). Nu vill vi se alla Blue Foxare i huvudstadsregionen på plats för att ge oss sitt stöd. #blåtthjärta

P.S. Blue Fox fotograf Glenn Hägg kommer att finnas på plats under matchen han kommer att direktsända från matchen via Facebook.