Serien drar igång igen

På söndag drar serien igång igen för Blue Fox herrarna när man åker söderut för att möta Lovisa Tor. Med elva matcher kvar att spela drar det nu ihop sig till något av ett slutspel för herrarna som kämpar för att behålla sin plats i Divari.

Viktori Niemi längst till vänster har varit något av hösten utropstecken i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Söndagens motståndare Lovisa Tor ligger efter fjorton spelade matcher på en tredje plats i tabellen med 21 poäng. Lagets målskillnad är 99-67, vilket betyder att man är 32 mål på plus.

I de fyra senaste matcherna har Lovisa Tor mäktat med tre vinster och en förlust. Det har kommit vinster mot EräViikingit Akatemia, FBC Turku och O2-Jyväskylä. Alla dessa tre matcher spelades på bortaplan. I den sista matchen före juluppehållet blev det förlust efter straffar mot Tikkurilan Tiikerit på hemmaplan.

Blue Fox ligger som bekant på fjortonde och sista plats i Divari. Efter femton spelade matcher har man samlat på sig åtta poäng. Målskillnaden är 53-80, vilket betyder att man ligger 27 mål på minus.

I de fyra senaste matcherna har det blivit två vinster och två förluster för Blue Fox. På hemmaplan lyckades man besegra både Karhut och ÅIF med uddamålet, men i de två sista matcherna före juluppehållet blev det tyvärr förluster mot FBC Turku och O2-Jyväskylä.

Håll koll på dessa i Lovisa Tor

Andreas ”Andy” Hietala – Är han seriens bästa framspelare? 21 passningspoäng på fjorton matcher talar sitt tydliga språk. Hietalas mjuka handleder levererar i match efter match.

Jere Jokinen – Stenhård back som denna säsong stått för 12 mål på fjorton matcher. Har ett bra dragskott som han är duktig på att utnyttja.

Jesse Tolvanen – Om Jokinen är stor är Tolvanen ännu större. Tolvanen är trots sin storlek förvånansvärt rörlig. Bra på att hålla i bollen och skydda den.


Anton Kallvik är tillbaka i bekant omgivning med bekanta medspelare.
Foto: Glenn Hägg

Håll koll på dessa i Blue Fox

Anton Kallvik – Han lyckades inte hitta målet med OLS i innebandyligan, men nu är han tillbaka i en bekant omgivning med bekanta medspelare. Lyckas han redan i första matchen spräcka hål på nollan i målkolumnen?

Pekka Kontturi – Var tvungen att stå över matchen mot Karhut på grund av skada, började på bänken mot ÅIF, men kom in i tredje perioden och avgjorde matchen med sina två mål. Gjorde mål mot både FBC Turku och O2-Jyväskylä på bortaplan och har därmed gjort mål i tre matcher i rad. Fortsätter framgången?

Viktori Niemi – Viktori har varit något av höstens utropstecken i Blue Fox. Är med 4+7=11 poäng lagets nästbästa poängplockare. Den stora frågan är om han lyckats konservera formen trots USA-utflykten under jullovet.

När Blue Fox och Lovisa Tor möttes i säsongens första match slutade det med en 3-6 vinst för gästerna från Lovisa. Den gången var det Jonas Hällfors med sina tre mål som avgjorde matchen.

Ska Blue Fox lyckas i Lovisa så krävs det nog att man håller högre tempo än motståndarna. I det fysiska spelet kan det storväxta hemmalaget dominera, men lyckas Blue Fox hålla sig undan så kan det gå vägen. En fördel för Blue Fox kan också vara att Lovisa Tor på lördag kl. 17.00 spelar semifinal i cupen mot Nurmon Jymy på bortaplan. Lovisa Tor har alltså lika lång resa till sin hemmamatch på söndag som Blue Fox har.

Vill du komma ut och visa ditt stöd för laget i blått så börjar söndagens match kl. 17.00 i Lovisa idrottshall. #blåtthjärta