Blue Fox herrarna på utfärd

Blue Fox herrarna åker inkommande helg på en utfärd. På lördag besöker man Åbo för att möta FBC Turku och på söndag åker man vidare till Jyväskylä för att möta O2-Jyväskylä. Dessa två matcher kan klassas som nyckelmatcher för Blue Fox i och med att FBC Turku är på fjortonde plats i tabellen och O2-Jyväskylä är på elfte plats, samtidigt som Blue Fox är på trettonde plats.

Johnny Fredriksson stod för stabil insats mot ÅIF när han gjorde två mål.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens motståndare FBC Turku har denna säsong haft stora problem och på elva matcher har det bara blivit sex poäng. Laget har vunnit två matcher, samt en gång förlorat på övertid och en gång på straffar.

Blue Fox och FBC Turku har inte mötts tidigare denna säsong, men förra säsongen blev det en vinst på var i matcherna mellan lagen. I Stjärnhallen slutade matchen med 7-11 förlust för Blue Fox, medan man i Åbo lyckades besegra FBC Turku med 10-7.

I de fyra senaste matcherna har FBC Turku förlorat på hemmaplan mot NJ, ÅIF och Lovisa Tor. I bortamatchen mot EräViikingit Akatemia blev det vinst.

Håll koll på dessa spelare i FBC Turku

Aku Kuikka – Laget förstacenter och bästa poängplockare med 5+8=13 poäng på 11 matcher.

Joakim Ervast – Hemma från Borgå och var en del av PSS starka åldersgrupp av spelare födda 1995 som tog FM-guld både som C1- och B-pojkar. Har denna säsong gjort 4+2=6 poäng på 9 matcher.

Antti Keskitalo – Stor, stark och tung att möta. Kan spela både i försvaret och i anfallet. Besitter ett hårt skott. Poängsaldot 4+2=6 efter 9 spelade matcher.

På söndag blir det nya tag i Jyväskylä när O2-Jyväskylä agerar värdar. O2-Jyväskylä är alltså ett par placeringar över Blue Fox i tabellen. O2 har fyra vinster och två förluster på övertid på kontot och i poängväg har man samlat 10 poäng på elva matcher.

Blue Fox och O2 möttes i slutet på september i Stjärnhallen och den gången gick Blue Fox segrande ur bataljen med 4-3 efter att Pekka Kontturi avgjort matchen i slutminuten.

O2 har, precis som Blue Fox, visat upp lite bättre form i de senaste omgångarna. I de fyra senaste matcherna som alla har spelats på bortaplan har det blivit två vinster och två förluster. Förlusterna kom mot Tiikerit och ÅIF, medan man lyckades besegra Karhut och NST.

Håll koll på dessa spelare i O2-Jyväskylä

Ville Sepponen – Töysäs gåva till innebandyn i Jyväskylä. Den 1992 födda försvararen spelade sin juniorinnebandy i SPV. Snabb och klurig högerfattad back som stått för 4+4=8 poäng på tio matcher.

Iiro Kinnunen – Den högerfattade anfallaren med erfarenhet av ligaspel med M-Team har denna säsong stått för 6+7=13 poäng på elva matcher.

Joni Lempinen – Lagkaptenen som leder laget från främsta ledet. Stor stark powerforward som denna säsong stått för 7+6=13 poäng på elva matcher.


Får Santeri Hietala en större roll när Joonas Poutanen går skadad?
Foto: Glenn Hägg

Efter en lång förlustrad har Blue Fox lyckats vända på trenden och i de tre senaste matcherna har det blivit fem poäng. Den kommande helgens matcher är oerhört viktiga i och med att de spelas mot motståndare som befinner sig poängmässigt i samma ända av tabellen.

Tabellen i Divari uppdelad i två olika skikt. De sex första lagen ligger inom en poäng, de fyra första lagen har 18 poäng. Blue Fox på trettonde plats har bara fem poäng upp till sjunde plats.

Håll koll på dessa spelare i Blue Fox

Pekka Kontturi – Kom in i tredje perioden mot ÅIF efter en skadefrånvaro. Stod genast för två mål, varav ett var vinstmålet. Är också Blue Fox bästa poängplockare så här långt med 9+3=12 poäng på tolv matcher.

Johnny Fredriksson – Fick utdelning för sitt slit i förra matchen där han stod för två mål. Totalt har det bliti 4+2=6 poäng på tolv matcher.

Santeri Hietala – Förstärks hans roll nu när Joonas Poutanen är skadad? Defensiv back som match efter match sköter sin uppgift, men börjar det inte bli dags för hans första poäng?

Lördagens match i Åbo börjar kl. 16.00 och spelas i Sport Garden. I Åbo finns många med anknytning till Nykarleby. Nu vill vi se er på match för att visa ert stöd! För alla österbottningar kan vi rekommendera direktsändningen via FBC Turkus hemsida.

Söndagens match som börjar kl. 15.00 spelas i anrika Jyväskylän monitoimitalo. Välkomna att även där stöda laget i blått!