Blårävarna torrlade Ådalen

Efter hård kamp i söndagens match lyckades Blue Fox besegra Ådalens IF med 6-5. Periodsiffrorna skrevs 1-2, 2-1 och 3-2. Trots vinsten var Jori Isomäki inte alls nöjd med det egna lagets spel.

Pekka Kontturi kom in i tredje perioden och gjorde två mycket viktiga mål.

”Vi var inte alls bra i den första perioden och vi kan tacka Roope Mutka att vi inte låg under med mera än 2-1. Vi försvarade oss väldigt dåligt i första perioden. Vi reagerade för slött.” sade Jori Isomäki efter matchen.

Det var ÅIF som öppnade målskyttet i matchen när Tuomas Savukoski gjorde 1-0 vid tiden 1.58 på pass av Jyri Laine. Savukoski gjorde en mycket bra kroppsfint innan sitt skott och fick två Blue Foxare att gå ner på knä för att täcka skott.

Vid 6.31 kvitterade Johnny Fredriksson till 1-1 på passning av Johannes Vähäkangas, men mindre än en minut senare återtog ÅIF ledningen. Denna gång stod notoriske målskytten Jyri Laine för avslutet och Timi Lindroos antecknades för passningen även om bollen i verkligheten kom från en Blue Foxare.

Jori Isomäki var glad över att Johnny Fredriksson äntligen fick utdeling för sitt slit. ”Han har jobbat hårt och idag fick han utdelning.”

Fredriksson gjorde nämligen sitt andra mål för dagen vid tiden 24.18 och kvitterade därmed matchen till 2-2 på pass av Mikael Nyvall.

Vid 30.46 tog hemmalaget ledningen för första gången. Niklas Paul spelade fram till Didrik Lillas som kom en mot en mot Keni Rautio och Lillas valde att skjuta ett snabbt, lågt skott. Skottet for mellan benen på Rautio och gick i mål vid bortre stolproten.

Tyvärr stod sig ledningen i bara drygt en minut. Vid 31.48 bågade nämligen Tuomas Savukoski från högerkanten in i banan och sköt ett stenhårt dragskott förbi Roope Mutka. Timi Lindroos fick assisten.

I den senare delen av perioden åkte först Kimmo Pekkanen i ÅIF och sedan Jakob Klingenberg i Blue Fox på varsitt tvåminuters straff. Vilkendera lagen kunde inte dra nytta av sina numerära överlägen och ställningen inför slutperioden var därmed gastkramande 3-3.

I den tredje perioden bjöds publiken på två mål med riktigt klapp-klapp spel. Först var det gästerna som bjöd på show. Atte Huovinen spelade fram brodern Antti Huovinen som fick rulla in bollen i tomt mål vid tiden 44.53.

Blue Fox ville inte vara sämre och en stund senare var det hemmalagets andra kedja som rullade upp ÅIF-försvaret. Mikael Nyvall drev upp bollen längs med vänsterkanten. Han väggspelade med Johnny Fredriksson på mitten av planen och spelade sen fram till Pekka Kontturi som vid bortre stolpen fick rulla in bollen i tom mål.

Didrik Lillas gjorde två mål och Niklas Paul passade till dem båda.

Vid 50.25 återtog hemmalaget ledningen. Aapo Lokasaari och Niklas Paul dubblerade bort bollen av en motståndare. Samtidigt som Paul fick kontroll på bollen ropade Didrik Lillas i anfallszonen och Paul slog en perfekt lång pass. Lillas tog inte ens emot bollen utan sköt med första beröringen bollen i mål. Det var Lillas andra mål för kvällen och än en gång satt bollen lågt vid stolpen.

Tre minuter senare utökade Pekka Kontturi ledningen till 6-4 efter att han snappade upp en gratisboll och lyckades lyfta in bollen i mål med backhand.

Kontturis två mål var helt matchavgörande och där kan man snacka om genidrag av tränarteamet, Jori Isomäki ville inte hålla med om det. ”Det är inte tränarna som avgör matchen, det är spelarna som gör det. Vi gick ner på folk i tredje perioden eftersom det var så lågt tempo i matchen. Det är bättre att ha tio varma killar än femton halvkalla.”

När matchuret hade hunnit fram till 54.26 utvisades Mikael Nyvall för obstruktion, men Blue Fox lyckades freda sitt mål. Gästande ÅIF tog time out vid 57.55 och valde att spela utan målvakt så fort tillfälle gavs.

Vid 58.45 reducerade ÅIF till 6-5 genom Jyri Laine på pass av Tony Boman. Laine trampade själv in framför mål från en position bakom Blue Fox-målet. Det blev inga fler mål i matchen och hemmalaget utgick som segrare.

Jori Isomäki konstaterade efter matchen att det enda han var nöjd med var två poäng, Roope Mutkas spel och Pekka Kontturis inhopp.

”Jag har sagt åt pojkarna i laget att i långa loppet får man det som man är värd. Vi har förlorat en tre-fyra matcher där vi hade varit värda vinsten och idag tar vi en vinst som vi kanske inte är helt värda. Det jämnar ut sig i långa loppet, över 26 matcher får man det man är värd.”