Blue Fox herrarna möter ÅIF

Blue Fox herrarna möte på söndag kväll Ådalens IF från Sibbo. ÅIF ligger på sjunde plats i tabellen med 11 inspelade poäng på 11 matcher, medan Blue Fox är på fjortonde plats med sex inspelade poäng.

Mikael Nyvalls slit har inte riktigt fått önskad utdelning ännu i höst, men nu hoppas vi på ändring.
Foto: Glenn Hägg

ÅIF som tränas av Sebastian Freudenthal tippades av Pääkallo.fi inför säsongen sluta på en elfte plats i serien. Man ligger för tillfället alltså lite bättre till än förhandstipset. ÅIF har kanske inte seriens snabbaste trupp, men däremot besitter man väldigt mycket erfarenhet.

ÅIF:s form har vacklat lite på sista tiden och i de fyra senaste matcherna har det blivit två förluster under ordinarie tid, en förlust på straffar och en vinst. Man har förlorat på ordinarie tid mot NJ och Tiikerit. Mot M-Team blev det förlust efter straffar och FBC Turku lyckades man besegra.

Ser man på ÅIF som lag så kan man konstatera att i laget finns det mycket innebandykunnande och en hel del skickliga spelare, men försvarsspel är inget som varit ÅIF:s specialitet. ÅIF spelar också en rätt så tempofattig innebandy.

Håll koll på dessa spelare i ÅIF

Tuomas Savukoski – Snabb och teknisk spelare som kan spela både back och anfallare. Lagets bästa poängplockare med 10+11=21 poäng på 11 matcher.

Jyri Laine – Den högerfattade snipern kan göra mål från alla möjliga och omöjliga lägen. Gjorde säsongen 2013-2014 63 mål i Divari och det är rekord i denna serie. Har inte samma form längre, men kan blixtra till och har denna säsong stått för 7+5=12 poäng på nio matcher.

Keni Rautio – King Keni är något av en legendar i Divari. Spelade redan säsongen 1999-2000 i landets nästhögsta serie. 37-årige Rautio lade redan av en gång, men kom tillbaka till ÅIF förra säsongen och har nu tagit i en plats som pålitlig back.

Blue Fox knep som bekant förra helg sin andra seger för säsongen när man besegrade Karhut med 3-2. Före det hade det blivit åtta matcher i rad utan seger. Frågan är om man nu har vänt trenden? Känslan är åtminstone den, men resultaten krävs fortsättningsvis för att man inte ska fastna i bottenträsket.

Före juluppehållet möter Blue Fox förutom ÅIF även FBC Turku och O2-Jyväskylä på bortaplan. Alla dessa matcher är mot lag som man borde ha möjlighet att ta poäng av. För att det ska lyckas krävs däremot likadana försvarsinsatser som för en vecka sedan.

Håll koll på dessa i Blue Fox

Jukka Keskisipilä – Gjorde det förlösande 3-2-målet i matchen mot Karhut. Jobbar hårt för laget och stöttar de yngre spelarna. Vi ska hoppas att hans viktiga mål ska innebära en islossning för hela laget.

Didrik Lillas – Var mycket bra i numerärt överläge i förra matchen och har under längre tid fått tränaren Jori Isomäkis lovpris som lagets bästa spelare under hösten. Jobbar kopiöst i varje match och stressar motståndarna till misstag.

Mikael Nyvall – Jobbar, sliter och springer, men har inte ännu fått den utdelning han borde få. Mera direktskott vill vi se.

Söndagens match mot ÅIF börjar kl. 18.00. Kom på plats för att visa ditt stöd!

Blue Fox damerna spelar match mot Pelicans SB kl. 15.00. Föreningen bjuder på glögg och pepparkaka mellan matcherna. Grillen är varm och det finns möjlighet att köpa korv så att ni inte behöver gå hungriga.

Observera att denna artikel är skriven före lördagens matcher.