På söndag blir det björnjakt

På söndag blir det björnjakt i Stjärnhallen när Karhut från Björneborg kommer på besök. Ska rävflocken lyckas övermanna den stora starka björnen? Kom på plats så får du veta!

Johannes Vähäkangas får chansen i Pekka Kontturis skadefrånvaro.
Foto: Glenn Hägg

Karhut från Björneborg tippades av Pääkallo.fi inför säsongen vara det lag som skulle vinna serien. Hittills har det däremot inte gått riktigt enligt planerna och man ligger på en åttonde plats i tabellen med tio inspelade poäng på nio matcher. Karhut har vunnit fem matcher och fyra gånger har det blivit förlust. Av de fem vinsterna har en kommit på övertid och två efter straffar, det har alltså varit frågan om riktiga nagelbitare.

Ser vi på de fyra senaste matcherna så har det blivit två vinster och två förluster. Vinsterna har kommit på bortaplan mot Tiikerit och NJ, medan förlusterna har kommit på hemmaplan mot Lovisa Tor och O2-Jyväskylä.

Karhut gick miste om en viktig pusselbit inför säsongen, när Saku Lahtinen beslöt att flytta till lokalkonkurrenten SalBa i innebandyligan. En annan veteran, Juha Tikka, har inte heller synts till i laguppställningen.

Håll koll på dessa i Karhut

Benjamin Lepola – Har inte riktigt varit sig själv denna säsong och har bara samlat 8+6=14 poäng på nio matcher. Det kan jämföras med förra säsongen när han var seriens bästa poängplockare med 36+32=68 poäng på 25 matcher. Är trots allt en av seriens bästa anfallare. Lepola som spelar med högerfattning besitter ett av seriens bästa skott.

Ville Salonen – Lagets förstacenter som både producerar framåt och jobbar hårt hemåt. Står med sina 30 år för erfarenhet i ett i övrigt ungt lag. Poängsaldot 3+11=14 efter nio matcher.

Aapo Tamminen – Stor, stark och spelskicklig back som förra säsongen stod för 10+15=25 poäng på 24 matcher. Ligger lite under det snittet denna säsong med 4+2=6 poäng på nio matcher.

Blue Fox har parkerat på sista plats i tabellen med fyra inspelade poäng på 11 matcher. Det har snart gått två månader sen den senaste vinsten, men senaste matchen var ett fall framåt för laget. I derbyt mot SB Vaasa lyckades man vända underläge 1-4 till ledning 5-4, men SB Vaasa lyckades kvittera och matchen gick till förlängning. Trots chanser att avgöra både i förlängning och i straffläggning stannade bonuspoängen i Vasa.

I Blue Fox kommer Pekka Kontturi att vara borta på grund av problem med låret. Robin Holländer tränade för fullt i torsdags, men det är ännu tveksamt om han kommer att delta i söndagens trupp. Högst antagligen får han ännu vänta på sin tid.


Joonas Poutanen bjuder på mycket fart och fläkt varje gång han är på planen.
Foto: Glenn Hägg

Håll koll på dessa i Blue Fox

Johannes Vähäkangas – Han fick komma in i tredje perioden mot SB Vaasa och får nu chansen i andra femman i Pekka Kontturis frånvaro. Vähäkangas har denna säsong haft svårt att ta en ordinarie plats i laget, men nu får han chansen att visa vad han går för.

Jakob Klingenberg – Viktig erfaren back. Ska säsongens första personliga poäng komma i matchen mot Karhut?

Joonas Poutanen – Springer, springer och springer lite till. Mycket hal och svår för motståndarna att ta fast. Nu behöver vi också få se lite effektivitet i form av snabba spelöppningar och framspelningar från denna offensiva back.

Söndagens match mot Karhut börjar kl. 16.00. Nu börjar det bli dags för en hemmavinst. Kom på plats för att visa ditt stöd. Välkommen!