Sjätte raka förlusten

Blue Fox herrarna åkte på sin sjätte raka förlust på lördag kväll. Detta trots att man stod för nytt målrekord för denna säsong med fem gjorde mål i en och samma match. Slutresultatet i matchen mot LNM skrevs 5-6 efter perioderna 2-3, 2-2 och 1-1.

Pekka Kontturi var poängbäst i hemmalaget med 1+3.

Denna gången var det Blue Fox andra femma med Pekka Kontturi i spetsen som var tongivande. Kontturi stod för ett mål och tre målgivande passningar i matchen. ”Pekka var verkligen bra idag.” sa Jori Isomäki efter matchen. ”Han skapar en massa chanser och det var verkligen synd att han inte lyckades göra mål i slutet när han hade öppet mål från fem meter.”

Det var gästerna som tog ledningen i matchen genom Jouni Määtta på pass av Marko Latvalehto. Matchklockan stannade då på 3.21. Fram till målet hade hemmalaget ett klart spelövertag och motståndarnas mål kändes väldigt orättvist. Som tur var behövde Blue Fox bara 39 sekunder för att kvitter matchen. Sami Saari fick skottläge från backplats och drog iväg ett dragskott som Aki Karjalainen i LNM:s mål inte kunde stoppa. Målet var Saaris första för säsongen.

Tyvärr tog gästerna över och gjorde både 1-2 och 1-3. Först var det Olli Tornberg som hittade rätt vid 7.40 och dryga tre minuter senare utökade Tuukka Kivioja ledningen. Det såg länge ut som att den ledningen skulle stå sig perioden ut, men med 13 sekunder kvar lyckades Blue Fox reducera. Miikka Honkaniemi passade från högra offensiva hörnet in framför mål där Niklas Paul hade en enkel uppgift att stöta in bollen i mål. Målet var Pauls första för säsongen.

Med knappt fyra minuter spelade av andra perioden kvitterade Pekka Kontturi matchen till 3-3. Niklas Nyvall kämpa om bollen med en moståndare, han drev med bollen till vänsterkanten och samtidigt som han tappade balansen passade han till Kontturi framför mål. Kontturi drog på med ett högt skott som mål-Karjalainen inte hade en chans på.

Det gästande laget var snabbt att reagera om man tog omgående time out. Den extra pausen hade önska effekt och 1 minut och 15 sekunder senare var man i ny ledning. Målet gjorde av Erik Lukkari efter ett skott från vänsterkanten. Matti Heikkinen antecknades för assisten.

Vid 28.41 utvisades Miikka Honkaniemi för farligt spel, men Blue Fox redde upp situationen. Tyvärr kunde gästerna trots det utöka sin ledning när Eerik Lukkari för andra gången på kort tid fick fritt skottläge. Matchuret stannade på 31.27.

Vid 34.15 reducerade Blue Fox när Johnny Fredriksson med sitt första mål för säsongen gjorde 4-5. Pekka Kontturi stod för framspelningen från högerkant in framför mål där Fredriksson trots uppvaktning styrde in bollen i mål. Vid 37.37 utvisades Eemil Koskelo för trängning och hemmalaget gavs en ypperlig chans att kvittera matchen, men tyvärr lyckades man inte få tillräckligt högklassiga skott fram till motståndarmålet.

Vid 44.32 utökade LNM sin ledning till 4-6 efter ett skott från vänsterkanten av Jani Anttila. Eerik Lukkari stod för framspelningen. 25 sekunder senare reducerade Blue Fox. Sami Saari slog en öppnande passning till Pekka Kontturi längs med högerkanten. Kontturi siktade in sig på Mikael Nyvall på bortre stolpen och Nyvall fick peta in bollen i öppet mål.

Sami Saari stod för sin bästa match för säsongen.

Vid 55.43 utvisades Jonathan Nilsson för slag på klubba, men hemmalaget redden ännu en gång upp ett numerärt underläge. Vid 58.40 tog man time out och spelade så fort tillfälle gavs med sex utespelare mot fem. Tyvärr gav det ingen utdelning och Blue Fox förlorade därmed sin sjätte raka match.

”Vi blir lite för ivriga i vissa närkamper och går bort oss.” sade Jori Isomäki efter matchen. ”Tyvärr får vi inte utdelning på våra chanser, men vi skapar i varje fall mera chanser än vi gjorde i början på säsongen.”

”Jag tycker att vi har en bättre lagstomme än vi haft på många säsonger, men tyvärr saknar vi lite av spetskompetensen. Vi saknar en riktig målskytt.”

”Vår lagkapten Jukka Keskisipilä krigar hårt för laget idag, men lyckas inte med målskyttet. Han ger verkligen 100% i alla situationer, men lyckas inte sätta de lägen han får.”

”Vår första femma hade problem med spelöppningarna i första perioden och vi var tvungna att korrigera det i mitten på andra perioden genom att göra en del ommöbleringar. Vi saknade Joonas Poutanen som varit febrig och inte tränat på hela veckan. Jonathan Sjöblom kommer in och tar hans plats och jag är nöjd med hans insats, men han är inte samma typ av spelare.”

"Vi åker redan ikväll till Jyväskylä för att övernatta inför vår match på söndag borta mot Josba. Joonas Poutanen kommer med på bortaresan och vi kommer att göra en bedömning om han kan spela på söndag förmiddag. Han har varit fberfri i ett para dagar, så det kan vara möjligt för honom att spela även om han ännu är lite förkyld."