Fira med far i Stjärnhallen

På lördag får Blue Fox herrarna besök av Limingan Niittomiehet. Lördag kväll är farsafton eftersom farsdag är på söndag. Vad är väl bättre sätt att fira far än att bjuda honom på innebandymatch på farsafton?

Roope Mutka i Blue Fox-målet är tredje i målvaktsstatistiken trots att Blue Fox är på trettonde plats.
Foto: Glenn Hägg

Limingan Niittomiehet eller LNM kommer alltså på lördag kl. 16.00 till Stjärnhallen för att möta Blue Fox herrarna. LNM är på en elfte plats i tabellen medan Blue Fox parkerar på en trettonde plats. Det är alltså upplagt för en jämn batalj mellan lagen.

LNM har så här långt samlat på sig fyra poäng efter sex spelare matcher. Man har gjort 35 mål och släppt in 47, vilket betyder att målskillnaden är på -12. I de tre senaste matcher har det blivit en vinst med 6-5 på straffar mot FBC Turku på bortaplan. En klar förlust mot Lovisa Tor på bortaplan med 11-3 och nu senast förlust med 6-7 på hemmaplan på straffar mot ÅIF.

En detalj som är värd att uppmärksamma är att LNM på sex matcher har använt sig av tre målvakter. I tre av de sex matcherna har man bytt målvakt. Målvakternas statistik är i detta skede inte något skryta med. Janne Karvonen som vaktat målet i två matcher har räddat 75% av skotten, Kosti Laine har räddningsprocenten 67,57% och Aki Karjalainen har räddat 54,55%.

Håll koll på dessa spelare i det gästande laget

Jouni Määttä – Lagets bästa poängplockare har stått för 4+3=7 poäng på sex matcher. Hade mellanår förra säsongen.

Olli Tornberg – Lagets kapten och backklippa.

Eerik Lukkari – Högerfattad målgörare som före denna säsong gjort 40+13=53 poäng på 51 matcher i Divari. Denna säsong har han inlett med 5+1 på sex spelade matcher.


Blue Fox är inne i en sämre period och har förlorat fem matcher i rad. Den senaste vinsten kom 30.9 i hemmamatchen mot O2-Jyväskylä. I de tre senaste matcherna har det blivit förluster med 6-3 mot både EräViikingit Akatemia och NST. Senast blev det förlust mot Josba med siffrorna 5-2.
En ändring syntes däremot i matchen mot Josba och det var att Blue Fox skapade betydligt mer och att man kom till flera farliga chanser. Nu gäller det bara att ställa in siktet så att bollen också hittar i mål. Det tror och litar vi på att sker i matchen mot LNM.

Jori Isomäki tycker att LNM har mindre poäng än vad som motsvarar det spel som de spelar. ”Jag har kollat några matcher med LNM på video och jag tycker de haft lite otur. De har spelat mycket bättre än den tabellplacering de har.”

Isomäki varnar också för LNM:s målskyttar. ”De har några gubbar som kan blixtra till och göra mål.”

Angående skadeläget i den egna truppen har Isomäki positiva nyheter. ”Niklas Paul var tillbaka redan i förra matchen och han var en av våra bättre spelare. Viktori Niemi tränade i torsdags efter sin angina/halsfluss, men han börjar antagligen på bänken efter sin sjukfrånvaro. Robin Holländer har varit på fortsatta undersökningar efter sin vadskada. Efter nya undersökningar konstaterades att skadan är i en annan muskel än vad man först trodde och nu har Holländer fått nya rehabiliteringsövningar.”


Här syns Sami Saari i en tekningssituation från matchen mot Lovisa Tor.
Foto: Glenn Hägg

Håll koll på dessa i hemmalaget

Roope Mutka – Trots att Blue Fox är på trettonde plats i tabellen är Mutka på tredje plats i målvaktsstatistiken med räddningsprocenten 82,41. Endast Rasmus Hasu och Niko Nordström från topplagen NJ respektive Lovisa Tor är före honom. Mutka har mera än gjort sitt jobb mellan stolparna för Blue Fox.

Sami Saari – Har kanske inte samma tempo i kroppen som för några år sen, men ger allt för laget. Besitter ett bra skott, nu hoppas vi bara att han börjar få fram dem ända till mål.

Jori Heikkilä – Har varit in och ut ur den spelande truppen, men är trots allt en måltjuv. Låt inte hans lojhet lura er, med sina långa ben kan Heikkilä plötsligt rycka ifrån sin motståndare.

På söndag blir det bortamatch i Joensuu för herrarna och man åker direkt efter lördagens match till Jyväskylä för att övernatta där. Blue Fox har revansch att utkräva efter förra fredagens förlustmatch. Josba spelade i lördags match mot NJ och då förlorade man med 9-2.

Lördagens match mot LNM börjar kl. 16.00 i Stjärnhallen. Kom till hallen för att visa ditt stöd! #blåtthjärta