Fredagsmys i Stjärnhallen

Starta fredagsmyset på fredag kl. 19.00 med matchen mellan Blue Fox herrarna och Josba i Stjärnhallen. Vi lovar att bjuda på nejdens mysigaste innebandy!

Didrik Lillas har varit bäst av utespelarna i de senaste matcherna, håller formen i sig?
Foto: Glenn Hägg

Fredagskvällens motståndare Josba från Joensuu i östra Finland är på femte plats i tabellen med nio poäng på sju matcher. Trots att man är så pass högt uppe i tabellen har man en målskillnad som är på minus sex. Josba har nämligen spelat många väldigt jämna matcher. I sina fyra vinstmatcher har man vunnit med bara ett måls skillnad. Två gånger har vinsten kommit på övertid. Man har även en förlust på straffar.

Ser vi på de tre senaste matcherna så har man en vinst på övertid mot O2-Jyväskylä med 4-3. Mot Lovisa Tor blev det förlust på straffar med 8-7 och i förra matchen mot ÅIF blev det en klar 7-2 förlust.

Förra säsongen när Josba och Blue Fox möttes, så gick Josba segrande ur båda matcherna med 8-0 och 3-1.

 

Håll koll på dessa spelare i det gästande laget.

Perttu Puska – Spelade ännu förra säsongen med EräViikingit i innebandyligan och kvitterade ut ett silver vid säsongens slut. Har totalt spelat 10 säsonger och 207 matcher i ligan med poängen 128+87=215. Puska har även spelat sex landskamper för Finland med poängen 9+4=13. Leder lagets interna poängbörs med 5+5=10 poäng, men har trots det -11 i plusminusstatistiken.

Juho Väisänen – Lagets kapten, hemma från Pieksämäki. Studerade i tiderna i Seinäjoki och ingick i SPV:s ligatrupp. Via farmavtal med Blue Fox spelade han under två säsonger 37 matcher med de blåklädda.

Juuso och Eetu Lehtiniemi – Tvillingbröderna Lehtiniemi födda 1996 bjuder på både snabbhet och kvicktänkthet. Imponerade på mig redan för två säsonger sedan när jag första gången såg dem i Stjärnhallen.

Blue Fox är parkerade på en trettonde plats i tabellen efter sju spelade matcher. Man har lyckats samla in tre poäng och målskillnaden är -15. I de tre senaste matcherna har det blivit idel förluster. Mot Tiikerit på bortaplan blev det förlust på övertid med 4-3, men från den matchen fick man trots allt en poäng. Efter det har det blivit två förluster med standardresultatet 6-3. Först på bortaplan mot EräViikingit Akatemia och efter det på hemmaplan mot NST.

 

Håll koll på dessa spelare i hemmalaget

Didrik Lillas – Har enligt Jori Isomäki varit lagets bästa utespelare i de senaste matcherna. Gjorde två mål senast mot NST och vi hoppas att ett annat lag från öster kan passa honom.

Mikael Nyvall – Sliter och jobbar för laget. Senast mot NST fick han äntligen utdelning i form av ett mål i numerärt underläge. Är inne på sin trettonde säsong med representationslaget och är villig att göra vad som helst för att vinna.

Pekka Kontturi – Gjorde fyra mål på de tre första matcherna, sen har krutet i bössan varit blött. Kontturi är en målskytt som sätter sina lägen om han får dem. Nu måste vi bara hitta någon som kan spela fram honom till rätt lägen.


Trots att Josba är högt uppe i tabellen ska det här inte vara något omöjligt motstånd. Josba har haft marginalerna på sin sida och lyckats vinna flera jämna matcher. Nu börjar det bli dags för Blue Fox att ha marginalerna på sin sida.

Vi behöver göra flera än tre mål per match för att vinna. För att lyckas göra flera mål behöver vi ta mera avslut. Så är det bara!

När Josba senast besökte Stjärnhallen slutade matchen med 0-8 förlust för hemmalaget. Det vill vi inte uppleva igen, det var snudd på pinsamt. Nu vill vi ha revansch!

Matchen på fredag börjar kl. 19.00. Nu behöver laget verkligen publikens stöd! Kom till Stjärnhallen för att uppleva nejdens mysigaste innebandy!