Jakten på poäng fortsätter på söndag

Blue Fox herrarnas jakt på poäng i Divari fortsätter på söndag kl. 16.00 när NST från Villmanstrand kommer på besök till Stjärnhallen. NST tippades inför säsongen vara ett av topplagen i Divari, men hittills har man inte rosat marknaden.

Niklas Paul till vänster gör comeback på söndag efter tre matchers skadeuppehåll.
Foto: Glenn Hägg

NST ligger på en tionde plats i tabellen efter sex spelade matcher. Man har lyckats skrapa ihop fem poäng. En intressant detalj är att NST är ett målfarligt lag både framåt och bakåt. Man har nämligen gjort 42 mål, med vilket man ligger på delad tredje plats i tabellen. Samtidigt har man också släppt in 42 mål, vilket är näst mest av alla lag i serien. Försvaret har alltså inte fungera helt till belåtenhet.

När Blue Fox och NST möttes förra säsongen slutade den första matchen i Villmanstrand med hemmavinst 5-1. I den andra matchen i Stjärnhallen blev det oavgjort 4-4 efter förlängning.

NST tränas av Perttu Kytöhonka som även fungerar som andretränare i det lettiska landslaget. Kytöhonka har i Finland gjort sig känd som en tränare som vill utveckla innebandyn och som förespråkar spelliknande övningar och är mot övningar där man ska stå i kö.

Håll koll på dessa i det gästande laget

Joonatan Kovanen – Den 1999 födda högerfattade anfallaren var redan förra säsongen laget bästa poängplockare med 23+23=46 poäng på 26 matcher. Denna säsong har han inlett med 10+5=15 poäng på sex matcher och är trea i poängbörsen för Divari. Blev juniorvärldsmästare tillsammans med Alexander Nyman i maj.

Risto Töllikkö – Back född 1991 med erfarenhet av 38 landskamper med poängen 9+13=22. Var med i VM-laget 2014 och gjorde mål i finalen mot Sverige som man förlorade med 2-3. När NST degraderas från innebandyligan flyttade Töllikkö inför förra säsongen till Esport Oilers. Töllikkö var en högprofilvärvning som under de fyra föregående säsongerna snittat 26 poäng, men han lyckades aldrig riktigt övertyga i Oilers och på 23 matcher blev det vara 2+2=4 poäng. Har poängen 1+7=8 efter sex spelade matcher i Divari.

Jarkko Monthan – Legendarisk 40-årig målvakt som har vaktat målet på alla serienivåer i Finland, ända från den lägsta nivån till ligan. Räddningsprocenten 70%, från hans två matcher denna säsongen, är däremot inte lika legendarisk.


Blue Fox är på trettonde plats i tabellen med tre inspelade poäng på sex matcher. Med 19 gjorda mål på sex matcher är man sämst i Divari. Däremot är det bara tre lag i serien som släppt in färre mål än de 31 som Blue Fox släppt in.

Båda lagen försöker bryta de förlustsviter de är inne i. NST förlorade förra helgen mot både SB Vaasa och Nurmon Jymy på bortaplan. Blue Fox är inne i en förlustsvit på tre matcher med förluster mot Nurmon, Jymy, Tiikerit och EräViikingit Akatemia.

För att Blue Fox ska vända förlusttrenden så krävs det att man börjar lyckas med målskyttet. Det nuvarande snittet med 3,2 gjorda mål per match räcker helt enkelt inte till.

Håll koll på dessa i hemmalaget

Niklas Paul – Esbos gåva till laget i blått är redo för comeback efter sin skada. Går han rakt in i truppen? Gör han sitt första mål för säsongen? Vi tror på två gånger ja.

Jonathan Sjöblom – Var tidigare en säker defensiv center, men nu tar han plats i försvaret. Öppnade sitt poängkonto i matchen mot EräViikingit Akatemia där han stod för 1+1. Fortsätter poängproduktionen eller har han gjort sina poäng för denna säsong?

Jukka Keskisipilä – Leder laget från främsta linjen. Jobbar hårt både framåt och bakåt. En riktig lagspelare.

Matchen mot NST på söndag börjar kl. 16.00. Välkommen att bevittna innebandy på landets nästa högsta nivå. Kom ihåg att klä dig i blått för att visa vilket lag du stöder!