Bortaturné till hufvudstaden

Blue Fox herrarna åker inkommande helg på säsongens första bortaturné till huvudstadsregionen. På lördag möter man Tikkurilan Tiikerit i Dickursby, Vanda och på söndag blir det match mot EräViikingit Akatemia i klassiska Mosahalli i Mosabacka.

Santeri Hietala och många andra av Blue Foxarna spelar i helgen sina första bortamatcher i Divari.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens motståndare Tikkurilan Tiikerit är nykomlingar i Divari. I kvalet till Divari under slutet av förra säsongen var det något av en överraskning att Tiikerit lyckades ta sig ända till slutmålet. Tiikerit har haft en tuff start på livet i landets näst högsta serienivå. På fyra matcher har laget kammat noll och målskillnaden står på -16.

Innebandysajten Pääkallo.fi tippade inför säsongen Tiikerit som tränas av Tommy Helenius på en fjortonde och sista plats i tabellen.

Håll koll på dessa spelare

Tomi Palin – Erfaren anfallare med 191 matcher i ligan och poängen 63+44=107.

Leevi Loippo – Den 1997 födda anfallaren beskrivs som en poängtjuv och efter fyra matcher leder han den interna poängbörsen med 4+1=5 poäng.

Lauri Lehtonen – Erfaren back som spelat 242 matcher i ligan med Erä och SSV. Poängsaldot från ligaåren ståtar på 60+57=117. I bagaget har han även 4 FM-silver och 3 FM-brons.


På söndag är det EräViikingit Akatemia som står för motståndet. ErVi Akatemia är ligalaget EräViikingits utvecklingslag för unga spelare. I truppen ingår även några mera erfarna spelare. Inför säsongen tippade Pääkallo.fi att ErVi Akatemia slutar på en sjunde plats i tabellen.

ErVi Akatemia har hunnit spela fem matcher denna säsong och det har blivit två vinster och tre förluster. Eftersom ErVi Akatemia är ett utvecklingslag kan matchtruppen variera ganska kraftigt från match till match. Ett bevis på det är att man redan denna säsong använt sig av 30 olika spelare.

Håll koll på dessa spelare

Joonatan Lindholm – Leder lagets interna poängbörs med 8+1, men då bör man lägga märke till att fem av målen kom i förlustmatchen mot M-Team som slutade 9-6.

Juho Niinikoski – Vann interna poängbörsen i EräViikingits FM-serielag för A-juniorer förra säsongen med 21+10=31 poäng. I Divari har han denna säsong öppnat med 2+2=4 poäng på tre matcher, men även hunnit sitta av ett matchstraff.

Petri Kuitunen – Lagets förstecenter, inne på sin fjärde säsong i Divari och har även erfarenhet av ligaspel.


Miikka Honkaniemi med nummer 68 har fått förtroende som center i tredje femman.
Foto: Glen Hägg


Blue Fox har inlett säsongen med fyra hemmamatcher och nu blir det de första seriematcherna på bortplan. Hittills har laget knipit en vinst och tre förluster. Laget snittar för tillfället 3,3 gjorda mål per match och det är något man behöver få bukt med. Ska det bli vinster i innebandy, så behöver man nog göra 5-6 mål per match.

Håll koll på dessa spelare

Santeri Hietala – En pålitlig back som gör sitt jobb i det tysta. Duktig i defensiven och gör så att de andra får utrymme.

Johannes Vähäkangas – Den trixige anfallaren fick förra helgen ta ny fart med Blue Fox II i division 3. Tar han en plats i truppen till denna helg?

Miikka Honkaniemi – Tränarteamet har valt att bygga tredje femman runt centern Honkaniemi. Att Honkaniemi samtidigt utför sin militärtjänstgöring har än så länge inte påverkat hans status i truppen. Jobbar hårt i båda riktningarna.

För det blåa lagets självförtroende skulle det vara bra att komma hem med några poäng från vår huvudstad. Både Tiikerit och EräViikingit Akatemia ska vara lag som går att besegra. Det behövs bara lite skärpa framför eget mål och motståndarmålet.

Lördagens match mot Tikkurilan Tiikerit börjar kl. 18.00 och spelas i Tikkurilan Urheilutalo (Trio Sport Center). Söndagens match mot EräViikingit Akatemia börjar kl. 17.00 och spelas i Mosahalli. Nu önskar vi att alla Blue Foxare i Helsingforsregionen söker reda på något blått att ta på sig och kommer på matcherna för att visa sitt stöd. #blåtthjärta

I annat fall hänvisar vi till Tulospalvelu.