Serienykomlingen O2-Jyväskylä på besök

Det börjar bli ganska länge sen Blue Fox spelade seriematch mot ett lag från Jyväskylä med omnejd. Senast det hände torde vara säsongen 2010-2011 när FC Vaajakoski spelade i division 1. Serienykomlingen O2-Jyväskylä har inlett seriespelet på ett strålande sätt med att vinna sina båda matcher under förra helgen.

Jonatan Nilsson gjorde två pigga inhopp förra helgen och stod för ett mål i matchen mot M-Team.
Foto: Glenn Hägg

O2-Jyväskylä inledde seriespelet på hemmaplan på lördag och för motståndet stod LNM. Matchen slutade 7-5 till hemmalaget. På söndag mötte man EräViikingit Akatemia i Helsingfors och den matchen slutade 5-10 efter att O2-Jyväskylä gjort tre mål i tomt mål på slutet.

Ser man på sammandraget från lördagens match så kan man dra den slutsatsen att O2-Jyväskylä är ett lag med duktiga distansskyttar. Man är också duktiga på att svänga spelet snabbt och att utnyttja sina kontringar. Därtill verkar även O2-Jyväskylä vara ett storväxt lag, så det blir hårda duster i sarghörnen.

Laget bästa poängplockare efter två matcher är Ville Sepponen med 2+2. Iiro Pieviläinen, Markus Manninen och Joel Wenning har alla gjort tre mål på var.

Inför säsongen tippade Pääkallo.fi att O2-Jyväskylä slutar på en trettonde plats i seriespelet.

Håll koll på dessa spelare i gästande laget:

Kasperi Kantonen – Efter fyra säsonger i Salibandyliiga med TPS och Happee tar Kantonen ny fart i Divari med O2-Jyväskylä. Kantonen har även gjort sig känd för sina playoff-frisyrer.

Joni Lempinen – Han var lagets bästa poängplockare under förra säsongen i division 2 med 35+15=50 poäng på 22 matcher. Takterna fortsatte på samma sätt under kvalet till Divari där han stod för 12+6=18 poäng på 9 matcher.

Iiro Pieviläinen – Lovande anfallare som inför denna säsong flyttade från Pisaba i Pieksämäki till O2-Jyväskylä. Stod förra säsongen för 11+15=26 poäng på 18 matcher.

Blue Fox inledde säsongen med två förluster, men nu är det läge för revansch. Ska Blue Fox vinna matcher i Divari denna säsong så behöver man framför allt bättra på sina specialsituationer. Man måste själva bli mera effektiva i numerärt överläge och så behöver man utnyttja alla frislag på bästa möjliga sätt. På samma gång måste man själva försvara bättre i numerärt underläge och även bli snabbare att reagera när motståndarna får frislag. I dessa situationer kan en match vinnas eller förloras.

Åtminstone en förändring tvingas hemmalaget göra i och med att Niklas Paul går skadad. Robin Holländer är inte heller tillgänglig efter sin sträckning i baklåret. Efter förra helgens pigga inhopp borde Jonathan Nilsson vara nära en plats i startfemmorna.

Håll koll på dessa spelare:

Viktori Niemi – Övertygade som anfallare i de två första matcherna. Skjuter så fort det finns tillfälle och tar för sig på planen. Fortsätt på samma sätt!

Jakob Klingenberg – En klippa i försvaret och i matchen mot M-Team var han enligt Jori Isomäki bäst i hemmalaget.

Mikael Nyvall – Bjuder sin vana trogen på fart och fläkt. Han är en spelare man älskar att ha på sitt eget lag, men hatar att ha som motståndare.

Matchen mot O2-Jyväskylä på lördag börjar kl. 16.00. Välkommen!