Säsongen startar med dubbla hemmamatcher

Säsongen för Blue Fox herrarna inleds på lördag och söndag när Lovisa Tor och M-Team kommer på besök till Stjärnhallen. Det blir en utmaning för det nykomponerade Blue Fox att ta sig an erfarna Lovisa Tor och M-Team som senaste säsong föll från innebandyligan.

Här är truppen som ska försvara Blue Fox färger i Divari säsongen 2017-2018.
Foto: Glenn Hägg 

 

Lovisa Tor kommer till Stjärnhallen med ett storvuxet och erfaret lag. Där blir det intressant att se hur Blue Fox unga lag kan stå upp mot veteranerna i Tor. Matcherna mot Tor brukar också bli något av kampen om svenskfinland även om Blue Fox till denna säsong blivit en aning mera finskspråkigt.

Lovisa Tor slutade förra säsongen på en femte plats i Divari. I slutspelet föll man ut i den första omgången mot Karhut från Björneborg. Innebandysajten Pääkallo tippar Tor på en andra plats i seriespelet under den kommande säsongen.

Lovisa Tor tränas av Marko Paju som förra säsongen ledde HIFK i division 1.

Håll ögonen på dessa

Joni Niiranen – Hade mellanår förra säsongen, men vi kan räkna med att han fortfarande håller Divari-klass. Niiranen har spelat 292 matcher innebandyligan med poängen 192+208=400.

Andreas Hietala – Flyttade förra säsongen ner till backplats från att ha spelat i anfallet. Styrde och ställde och bjöd på en hel del öppnande passningar. Räkna med att han gör det i år igen oberoende var han spelar.

Jonas Hällfors – Lagets målskytt nummer ett med det fruktade dragskottet. Släpp inte Hällfors att springa i sidled, för då är bollen snart i mål.

Kasper Tähkä – Efternamnet Tähkä förpliktigar en hel del i innebandyfinland och ja han är Jannes son. Kasper Tähkä är försvarare och vi kan därmed ana att han representerar en annan spelartyp än sin bolltrollande far.

 

 


M-Team är ett bekant lag i Stjärnhallen, men det har gått ett par säsonger sedan de senast besökte Nykarleby. M-Team har nämligen spelat de två senaste säsongerna i innebandyligan. Den föregående säsongen var tuff för laget från Helsingfors och man slutade på sista plats med endast nio ihopspelade poäng på 26 matcher. Trots det bjöd man stundom på bra spel och lyckades t.ex. vinna mot SPV på bortaplan och spela oavgjort i den nästsista serieomgången mot de blivande mästarna Classic.

Pääkallo.fi tippar att M-Team denna säsong slutar på en fjärde plats i seriespelet.

Jarmo Härmä som tränade M-Team förra säsongen har lämnat laget för Nokian Krp och istället är det Mika Heinonen som lotsar M-Team. Heinonen har lång erfarenhet som tränare i huvudstadsregionen.

Håll ögonen på dessa

Antti Itkonen – Lagets själ och ryggrad. Kolla in Itkonens framspelningar, han är en av seriens bästa passare. Har spelat 180 matcher i Divari med poängen 136+255=391.

Janne Makkonen – Målskytt som snittat över ett mål per match i Divari.

Simo Metsikkö – Ung och lovande målvakt född 1999 som redan förra säsongen fick ta stort ansvar i ligaspelet när representationslagets båda målvakter skadade sig.

Niko Mäkinen – Stor och stark försvarare med ett stenhårt slagskott. Spelat 108 matcher i Divari med poängen 44+40=84.


Aapo Lokasaari är en spelare att hålla ögonen på.
Foto: Glenn Hägg 


Blue Fox kommer imorgon till spel med en till många delar ny trupp jämfört med förra säsongen. Borta är spelare som Anton Kallvik, Tero Saaristo, Jonatan Tynkkynen, Alexander Nyman, Rami Isomäki och Tobias Brännbacka. Trots det ser vi med tillförsikt fram emot helgens matcher. Det är nu läge för nya hjältar att träda fram i rampljuset. Nya stjärnor har möjlighet att tändas på innebandyhimlen.

Blue Fox slutade förra säsongen på en tionde plats i Divari och man undvek kval med en hårsmån. Platsen i Divari säkrades först i den sista matchen för säsongen. I Pääkallo.fi:s förhandstippning finns Blue Fox på en föga smickrande tolfte plats. Förhandsoddsen talar alltså emot Blue Fox i helgens matcher.

Håll ögonen på dessa

Roope Mutka – Det brukar säga att målvakten är halva laget och Mutka är verkligen en av de absolut viktigaste kuggarna i Blue Fox-maskineriet.

Jukka Keskisipilä – Får ta plats som center i första kedjan och är utsedd till lagets kapten. Keskisipilä förväntas ta en ledande roll i det nya Blue Fox.

Pekka Kontturi – Har tagit på sig rollen som målskytt i träningsmatcherna. Vi får hoppas att de håller i sig för målgörare behövs. Är Kontturi på väg mot en ny vår i Blue Fox? Blir det 5, 10, 15 eller 20 mål denna säsong? Hans tidigare saldo på denna nivå är 171+72=243 poäng på 228 matcher.

Jakob Klingenberg – Ger stadga åt Blue Fox-försvaret. Hans erfarenhet av spel i 254 matcher i Divari är ovärderligt. Hans pedagogiska roll i Blue Fox unga försvar blir också väldigt viktig under den kommande säsongen.

Aapo Lokasaari – Ny lovande back född 1999 från Lochteå som trots sina unga ålder är villig att ta en stor roll i det nya Blue Fox.

Både matchen på lördag mot Lovisa Tor och matchen på söndag mot M-Team börjar kl. 16.00. Välkomna!