Tionde året mot Umeå City

Den inkommande helgen bjuder för tionde gången på matcher mellan Blue Fox och Umeå City under försäsongen. Senaste år spelades träningsmatcherna i Nykarleby, så i år är det Umeå som gäller som skådeplats.

Backklippan Jakob Klingenberg åker med till Umeå.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox reser denna gång tillsammans med ligalaget SPV från Seinäjoki till Umeå. Blue Fox kommer att möta Umeå City från Allsvenskan norra och Gimonäs Umeå IF från division 1 Norrland, medan SPV kommer att möta de svenska ligalagen Team Thorengruppen och IBK Dalen.

Blue Fox börjar med att möta Umeå City på fredag kväll kl. 16.00. På lördag kl. 10.30 möter man GUIF och kl. 15.30 är det Umeå City som igen står för motståndet.

”Vi åker med en stor trupp till Umeå berättar Jori Isomäki. Vi kommer att ha 22 utespelare och 2 målvakter med oss på resan. Målvakterna är Roope Mutka och Janne Tuikka. Anton Kronqvist har tyvärr inte lyckats få permission. Av utespelarna är det bara Jonathan Sjöblom som är förhindrad att delta.”

”Det kommer att vara en mycket viktig resa för oss som lag. Inte bara spelmässigt utan minst lika viktigt är att svetsa samman gänget. Vi har många nya spelare i truppen och den här resan är bra för att alla ska lära känna varann.”

”Ser vi till det spelmässiga så är det försvarsspelet som är i fokus. Vi har satsat mycket på det den senaste tiden och det kommer vi också att göra den kommande veckan.”

”Vi vill också se lite hårdare tag i försvarsspelet och det är något som vi pratat om på träningarna. Vi hade en diskussion med alla backar i veckan och diskuterade den nivå vi måste ha på försvarsspelet framför eget mål. Där tycker jag att vi var alldeles för snälla i träningsmatchen mot Nurmon Jymy.”

Backklippan Jakob Klingenberg med erfarenhet från 254 seriematcher i Divari har tränat med laget de senaste veckorna och han kommer även med laget till Umeå.

”Jakob är ännu inte klar för den kommande säsongen, men det att han kommer med till Umeå visar att han är intresserad säger Jori Isomäki. Vi hoppas att han vill spela med oss den kommande säsongen för han besitter den rätta hårdheten i försvarsspelet och han är ett bra föredöme för de yngre spelarna.”

”Träningsmatchen mot Nurmon Jymy var något av en värdemätare för oss och det kommer även helgens matcher att vara. Vi vill se vad våra spelare räcker till. Vi har en hård kamp om platserna i laget och det börjar så småningom att synas.”