Serien avslutas i Sibbo

Blue Fox herrarna avslutar sitt seriespel i Sibbo på lördag. Motståndare är Ådalens IF och på spel står för Blue Fox del säkrad serieplats eller fortsatt kvalspel.

Imorgon behöver både Anton Kallvik och Tero Saaristo var på topp för att det ska bli vinst.
Foto: Glenn Hägg

Med en vinst säkrar Blue Fox fortsatt spel i Divari, men en förlust på lördag kan innebära kvalspel. Blue Fox ligger nämligen på elfte och sista plats med fortsatt säkrad serieplats. På 25 matcher har det blivit 21 poäng för Blue Fox. Seriens tolfte lag LeBa SB har en poäng mindre eller 20 poäng på 25 matcher. NST på trettonde plats har 19 poäng på 25 matcher. Båda lagen kan därmed gå förbi Blue Fox i tabellen.

Lördagens motståndare ÅIF har i princip inget kvar att spela för annat än äran och berömmelsen. Fredagkvällens match mellan Josba och SB Vaasa som slutade oavgjort 6-6, innebär att Josba som åttonde och sista lag har säkrat en slutspelsplats med 26 poäng. ÅIF som är på tionde plats med 23 poäng har med en match kvar att spela ingen chans att nå slutspel. Det är svårt att säga om det är en fördel eller nackdel för Blue Fox. ÅIF kan spela utan press och bara spela bort säsongens sista match.

ÅIF har som lag underpresterat denna säsong. Innebandysajten Pääkallo.fi tippade före säsongen att ÅIF skulle vara med och kämpa i absoluta toppen av serien, men som så många gånger förut är det försvarsspelet som har varit akilleshälen för ÅIF. ÅIF har släppt in 156 mål på 25 matcher vilket är tredje mest i serien, framåt har man stått för 141 gjorda mål.

I de tre senaste matcherna har ÅIF plockat två vinster och en förlust. Först blev det vinst med 7-6 mot LeBa SB på hemmaplan och därefter vinst med 9-6 mot HIFK på hemmaplan. I den senaste matchen åkte man på en knapp 5-6 förlust mot NST på hemmaplan.

ÅIF:s bästa poängplockare är Atte Huovinen med 23+13=36 poäng på 23 matcher, vilket ger honom en elfte plats i poängbörsen. Tvåa internt är Jyri Laine med 16+9=25 poäng på 24 matcher och trea är Mikko Piippo med 9+16=25 poäng på 24 matcher. På fjärde plats hittar vi Miro Herlin med 5+20=25 poäng på 24 matcher.

Blue Fox ligger som sagt på elfte och sista plats med fortsatt säkrat seriespel. 21 poäng har man lyckats samla på 25 matcher. Målskillnaden är 115-132 och är väl inget att berätta om för kommande generationer.

Blue Fox har förlorat de fyra senaste matcherna. Först hade man två uddamålsförluster mot Karhut med 4-5 och mot Erä Akatemia med 2-3 på hemmaplan. Senaste helg innebar två förluster på bortaplan, först mot Lovisa Tor med 9-4 och därefter med 3-1 mot Josba. Här gäller det alltså för laget i blått att vända på trenden.

Tero Saaristo ligger på fjärde plats i poängbörsen med 25+20=45 poäng på 25 matcher trots att poängproduktion haltat betänkligt den senaste tiden. Anton Kallvik är tvåa i den interna poängbörsen med de nya personliga rekordnoteringarna 26 mål och 7 passningar vilket ger 33 poäng totalt. Jonatan Tynkkynen är trea med 12+17=29 poäng på 25 matcher.

Vi får verkligen hoppas att detta blir Blue Fox sista match denna säsong. Vi vill väldigt ogärna bli indragna i en kvalserie med LeBa SB eller NST. Då kan vad som helst hända. Morgondagens match mot ÅIF börjar kl. 17.00 och spelas i Sibbo Arena. Välkomna att visa ditt stöd för laget i blått om du är i närheten. One for all, all for one!

P.S. Har du inte möjlighet att följa matchen på plats så får du förlita dig på Tulospalvelu.