Två toppmatcher på hemmaplan

Blue Fox herrarna avslutar seriespelets hemmamatcher med två toppmatcher denna helg. För motståndet står seriefyran Karhut från Björneborg på lördag och serietvåan Erä Akatemia på söndag.

Det är redan tredje säsongen i rad som Anton Kallvik gör 20 mål i Divari.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens motståndare Karhut är alltså fyra i tabellen med 25 inspelade poäng på 22 matcher. Karhut är seriens tredje målgladaste lag med 148 gjorda mål på de 22 matcherna. Söndagens motståndare Erä Akatemia har spelat in 30 poäng på 21 matcher och ligger på andra plats i tabellen. Erä Akatemia är inte riktigt lika målglada som Karhut, men man har ändå gjort 129 mål.

Hemmalaget Blue Fox ligger på nionde plats i tabellen med 21 poäng på 21 matcher. Målmässigt ligger Blue Fox en bit efter de gästande lagen. På 21 matcher har det blivit 104 mål för de blåa.

Blue Fox är det näst formstarkaste laget i Divari efter juluppehållet med ett snitt på 1,4 poäng per match. Endast Josba är bättre med 1,67 poäng per match. Karhut har snittet 1,25 poäng per match efter jul och Erä Akatemia har snittet 0,71.

I de tre senaste matcherna har Karhut två vinster och en oavgjord match. Man har besegrat NST på bortaplan med 7-3 och Nurmon Jymy på hemmaplan med 13-8. Mot LNM blev det oavgjort 6-6 på hemmaplan.

Erä Akatemias tre senaste matcher har slutat med två vinster och en förlust. Först besegrade man LeBa SB efter förlängning med 5-4, den matchen spelades på hemmaplan. Sen blev det vinst under ordinarie matchtid mot Josba på hemmaplan. Mot serieledarna SB Welhot blev det förlust på bortaplan med 4-3 efter förlängning.

Blue Fox har också två vinster och en förlust på det tre senaste matcherna. Vinst blev det mot jumbon HIFK med 7-1 på hemmaplan. Efter det kom det en förlust i derbymatchen mot Nurmon Jymy på bortaplan. Den matchen slutade 5-2. I den senaste matchen blev det vinst på bortaplan miot FBC Turku med 10-7.

I Karhut finns poängbörsens ledare Benjamin Lepola som på 22 matcher samlat på sig 30+28=58 poäng. Vänsteryttern Lepola som spelar med högra hand längst ner på klubban är en riktig sniper. Laget näst bästa poängplockare är Saku Lahtinen med 12+19=31 poäng på 15 matcher. Förutom dessa har man fem spelar som samlat 20 poäng eller mera. En herreman att hålla ett extra öga på är Juha Tikka som på endast 11 matcher samlat ihop 8+12=20 poäng. Orsaken till att Tikka spelat så få matcher är att han i början på säsongen åkte på en 11 matcher lång avstängning, efter överklagan kortades straffet av till 7 matcher.

I Erä Akatemia har man förvånansvärt inga spelare i toppen av poängbörsen, men det beror troligtvis på att man har använt sig av många farmspelare från samarbetslaget EräViikingit. Truppen har därför varierat kraftigt och man har använt sig av totalt 41 spelare av vilka 32 öppnat poängkontot. Bäst är i varje fall Miika Iskanius med 7+13=20 poäng på 19 matcher. Mika Majalahti är tvåa med 10+9=19 poäng på 19 matcher. Jussi-Petteri Mäkinen är trea med 11+7=18 poäng på 21 matcher.


I Blue Fox är det Tero Saaristo som toppar poängbörsen med 24+16=40 poäng.

I Blue Fox är det Tero Saaristo som toppar poängbörsen med 24+16=40 poäng på 21 matcher. Kampen om andra platsen går hård mellan Anton Kallvik med 21+7=28 poäng på 21 matcher och Jonatan Tynkkynen med 12+16=28 poäng på 21 matcher. Jag vill också be er hålla ett extra öga på Mikael Nyvall som varit stekhet i de senaste matcherna. Nyvall har 9+6=15 poäng på 21 matcher.

Vi utlovar två mycket högklassiga matcher i Stjärnhallen denna helg. Karhut är ett mycket spelskickligt lag med en av seriens bästa första femmor. Jori Isomäki har också varnat för Karhuts powerplay som är ett av seriens bästa. Erä Akatemia levde högt på de spelare man lånade in så länge farmavtalet var i kraft. Slutspelsplatsen är i princip säkrad, men trots det är man inte ett ofarligt motstånd och även i detta lag finns det spelskickliga spelare. Både lördag och söndag bjuder vi på program i pauserna. Några av våra yngsta juniorer kommer att spela uppvisningsmatcher i pauserna båda dagarna. På lördag i den andra pausen bjuder GymKampen också på ett smakprov på LesMills Cxworx som är träning för bålmuskulaturen.

På lördag har vi dessutom kompispris, två biljetter till priset 15 €. Normalpris är 10 €. På söndag bjuder vi på kaffe med bulle. Både lördagens och söndagens matcher börjar kl. 16.00.

Välkommen på nejdens mest underhållande innebandy. Kom ihåg att klä dig i blått för att visa ditt stöd för hemmalaget! One for all, all for one!

På lördag har vi kompispris, två biljetter för 15 €.

På söndag bjuder vi på kaffe och bulle.