Rutinseger mot HIFK

Blue Fox herrarna tog en rutinseger mot HIFK på lördag kväll. Matchen slutade 7-1 efter perioderna 2-0, 2-0 och 3-1. Blue Fox dominerade matchen igenom och hade betydligt mera bollinnehav.

Matchvinnare för Blue Fox var Anton Kallvik med fyra gjorda mål, här rullar han in bollen i tomt mål.
Foto Glenn Hägg

Det tog nästan 11 minuter för Blue Fox att göra första målet i mötet med HIFK. Det var Ronnie Ludén som med sitt första mål för säsongen förde upp hemmalaget i ledning. Målet kom på styrning efter ett skott från högerkanten av Didrik Lillas. Blue Fox utökade sin ledning i numerärt överläge vid tiden 15.14 efter att Arttu Hakala i HIFK blivit utvisad. Anton Kallvik pricksköt bollen i bortre krysset på pass av Rami Isomäki.

I den andra perioden tog det drygt 12 minuter innan Blue Fox utökade sin ledning. Tero Saaristo och Niklas Paul pressade fram bollen i anfallszon och Paul passade till Anton Kallvik framför mål som bara sprätte upp bollen högt i mål. 4-0 kom drygt fyra minuter senare på en snabb spelvändning. Jonatan Tynkkynen förde upp bollen längs med vänsterkanten och passade in i mitten till Mikael Nyvall som forcerade in bollen i mål.

I den tredje perioden tog det nio och en halv minut innan det första målet såg dagens ljus. Nu var det inte hemmalaget utan HIFK som var först att sätta en boll i nätmaskorna. Tuomas Nylander nätade på pass av Mikael Laikola. 11 sekunder senare hade Blue Fox återtagit sin fyramålsledning. Anton Kallvik nätade på pass av Tero Saaristo och fullbordade samtidigt sitt hattrick. Målet kom efter en enkel frislagsvariant där Kallvik fick skottläge i slottet.


Tobias Brännbacka har varit Blue Fox jämnaste spelare under säsongen och stod idag även för ett mål. 
Foto: Glenn Hägg

 

6-1 kom knappt två minuter senare. Tobias Brännbacka gav sig av på en offensiv räd, han tappade bollen, men Niklas Paul snappade upp den och frispelade honom. Brännbacka rundade Paolo Keinänen i HIFK-målet och rullade retfullt enkelt in bollen i mål. Vid 55.21 tog HIFK time out för att ännu göra en sista kraftansträning. Man plockade ut målvakten ur mål och spelade med sex utespelare, men det gick som så många gånger tidigare. Tero Saaristo frispelade Anton Kallvik som med sitt fjärde mål för kvällen fastställde slutresultatet till 7-1.

 

Matchkommentarer

Det här var en match som Blue Fox bara var tvunget att vinna. Själva matchen var en ganska trött historia i de två första perioderna. Det var först i den tredje som det blev lite tempo i matchen. Det är klart att det inte hjälpte att HIFK bara hade 12 utespelare i truppen. Det är svårt att håll upp tempot med en sån trupp. Trots det skulle jag inte ha reagerat på att HIFK-spelarna skulle ha sett trötta ut. De såg vältränade ut och föll nog mera på taktiskt genomförande och inställning. Det finns ingen chans att detta HIFK vänder på skeppet. Det syns redan på laget att serieplatsen är förlorad.

 


Före matchen belönades Tero Saaristo som den bästa spelaren i Divari under december månad. Saaristo stod i december månad för 15 poäng i tre vinstmatcher och en oavgjord match. Månadens bästa spelare utses av tränarna i Divari.

 

Formationer

Paul – Saaristo – Kallvik
Brännbacka – Nyman

Nyvall – Fredriksson – Tynkkynen
Isomäki – Klingenberg

Ludén – Holländer – Lillas
Sjöblom

Mutka

På bänken fanns Sundelin, Nilsson, Ojala, Hedman och Kronqvist som oanvända avbytare.

 

Matchstatistik

Sammandrag