Delade poäng mellan Blue Fox och NST

Det blev delade poäng i mötet mellan Blue Fox och NST. Länge såg det ut som att NST skulle åka iväg med poängen, men en sen kvittering av Johnny Fredriksson och en mållös förlängning innebar att poängen delades.

Jonatan Tynkkynen var poängbäst i hemmalaget med 2+1.
Foto: Glenn Hägg

Även om Blue Fox fick en bra start på matchen och gick upp i ledning efter nio och en halv minut så blev den första perioden ingen dans på rosor. Jonatan Tynkkynen öppnade målkontot för hemmalaget med ett skott från högerkanten på pass av Jakob Klingenberg. Från 12.48 och sex minuter framåt var det show av Arto Vainikainen och Eetu Leskinen. Vanikainen gjorde nämligen ett äkta hat trick och varje gång var det Leskinen som spelade fram. Det tredje målet kom till på köpet i numerärt underläge.

 

Blue Fox kom bättre med i matchen i den andra perioden. Jonatan Tynkkynen kunde med sitt andra mål för kvällen reducera till 2-3, denna gång framspelad av Johnny Fredriksson. Tyvärr stod ställningen sig i bara två minuter. Vid 26.52 förde juniorlandslagsmannen Joonatan Kovanen upp NST i en ny tvåmålsledning. Konsta Koskimies agerade framspelare. En stund senare åkte NST på sin andra utvisning, men inte heller denna gång lyckades Blue Fox utnyttja situationen. Tero Saaristo kunde däremot reducera till 3-4 vid tiden 33.03 efter att Johannes Vähäkangas frispelat honom. I slutet på perioden åkte NST på en utvisning efter att de hade för många spelare på planen, men tyvärr ingen kvittering för hemmalaget. Ställningen efter den andra perioden var därmed 3-4.

 


Johnny Fredriksson stod för den viktiga kvitteringen till 4-4.
Foto: Glenn Hägg

 

Den tredje perioden blev för Blue Fox en ständig jakt på kvittering. 42 sekunder in i perioden kom den första möjligheten när Joona Heiskanen i NST utvisades för farligt spel. Blue Fox power play fortsatte tyvärr att skjuta med lösa skott. När Tobias Brännbacka utvisades för slag på klubba vid tiden 47.39 såg det dåligt ut. Skulle NST lyckas gå upp i en ny tvåmålsledning? Hemmalaget kämpade bra och lyckades freda sitt mål. Den förlösande kvitteringen kom med dryga två minuter kvar av matchen. Jonatan Tynkkynen fick bollen i vänstra offensiva hörnet, lyfte på blicken och vippade in bollen framför mål där Johnny Fredriksson stötte in den på volley. Ställningen kvitterad till 4-4. Ett resultat som skulle stå sig matchen ut och även under förlängningen. Poängen delades därmed broderlig mellan Blue Fox och NST.

 

Formationer

Kallvik – Saaristo – Vähäkangas
Brännbacka – Nyman

Paul – Fredriksson – Tynkkynen
Isomäki – Klingenberg

Nyvall – Holländer – Lillas
Sjöblom

Mutka

På bänken fanns Hedman, Sundelin, Nilsson, Ludén och Kronqvist som oanvända avbytare.

 

Matchstatistik

Målsammandrag