Säsongens längsta bortaresa

På lördag åker Blue Fox herrarna på sin längsta bortaresa för säsongen när man besöker Kontiolax i östra Finland. Motståndare i bortamatchen är nykomlingen LeBa SB som ligger på tolfte plats i tabellen. Blue Fox ligger på tionde plats så det kommer att bli en hård kamp om poängen.

Anton Kronqvist vaktade målet i senaste matchen och får antagligen förnyat förtroende mot LeBa SB.
Foto: Glenn Hägg

 

Nykomlingen LeBa SB har haft en omväxlande säsong. Man inledde med två vinster, sen blev det fyra raka förluster. Efter det hade laget en omgång med tre vinster, en oavgjord och en förlust. I de tre senaste matcherna har det blivit idel förluster för LeBa SB. Man har förlorat mot Josba med 5-4, mot NST med 5-4 och i onsdags mot serietvåan SB Welhot med 5-3. Knappa förluster, men ändå förluster.

En intressant statistisk detalj är att LeBa SB bara släppt in 69 mål på 14 matcher, vilket ger ett snitt på 4,93 insläppta mål/match. Endast serietvåan SB Welhot är bättre med 60 insläppta mål på 13 matcher. Siffrorna kan även jämföras med Blue Fox som har 84 insläppta mål på 15 matcher, vilket ger ett snitt på 5,6 insläppta mål/match.

Blue Fox hade en tuff period från slutet av oktober till slutet av november, men i de tre senaste matcherna har man bättrat på. Det har blivit tre raka vinster mot SB Vaasa med 6-5, serieledarna Erä Akatemia med 8-3 och i lördags mot LNM med 7-3.

Tatu Könönen med 12+8=20 poäng på 14 matcher är LeBa SB:s poängkung. Henry Vartiainen är tvåa med 6+5=11 poäng på 14 matcher. På tredje plats finns Petri Väänänen med 2+8=10 poäng på 12 matcher.

Tero Saaristo är Blue Fox bästa poängplockare med 22+10=32 poäng på 15 matcher, vilket ger honom en fjärde plats i poängbörsen för Divari. Jonatan Tynkkynen är nu tvåa internt med 5+11=16 poäng på 15 matcher. Anton Kallvik är trea med 10+5=15 poäng på 15 matcher.

 


Jonatan Tynkkynen är nu civil efter militärtjänstgöringen och kan fokusera bättre på innebandyn.
Foto: Glenn Hägg

 

LeBa SB har använt sig av två målvakter. Joel Raatikainen har vaktat målet i 6 matcher med räddningsprocenten 85,71 och med de siffrorna toppar han statistiken för alla målvakter i Divari. Lari Naumanen har haft ansvaret i 9 matcher och räddat 82,35 procent av skotten.

Roope Mutka har varit etta mellan stolparna i Blue Fox och han har räddningsprocenten 80,86. Mutka är avstängd ännu i matchen mot LeBa SB, men efter det har han avtjänat sitt straff. Senast mot LNM fick Anton Kronqvist chansen att spela en hel match för Blue Fox och det gjorda han med bravur. Det blev vinst och Kronqvist belönades. Kronqvist har fått speltid i 5 matcher och har räddningsprocenten 73,21. Kronqvist utmanas nu närmast av Teemu Lillrank som inte ännu debuterat i Divari.

Johnny Fredriksson och Rami Isomäki saknades i matchen mot LNM. Fredriksson hade problem med ljumskarna medan Isomäki har varit flunsig. Fredriksson lär vara redo för morgondagens match, medan Isomäki fortfarande är ett frågetecken. Tero Saaristo har också varit förkyld i veckan och även han är ett frågetecken inför lördagens match.

 


Johnny Fredriksson saknades i förra matchen, men lär vara tillbaka imorgon. 
Foto: Glenn Hägg

 

När Blue Fox och LeBa SB möttes i Stjärnhallen i början på oktober gick Blue Fox segrande ur drabbningen med 6-3. Matchvinnare den gången var Mikael Nyvall med 2+1 och Jonatan Tynkkynen med 1+2.

Morgondagens match spelas i Kontiolahden liikuntahalli och börjar kl. 17.00. Vi tror ju inte att det kommer att vara så många Blue Fox-fans på plats, men alla är hjärtligt välkomna. För alla andra kan vi rekommendera Tulospalvelu.