På utfärd till Helsingfors

På söndag åker Blue Fox herrarna på utflykt till Helsingfors där man ska möta serietvåan Erä Akatemia. Erä Akatemia har tack vare farmavtalet med EräViikingit haft tillgång till flertalet unga ligaspelare under säsongen och mycket tack vare dem är man med i toppen av Divari.

Blue Fox hoppas på lika bra stöd i Mosahalli som man fick förra säsongen i Sibbo.
Foto: Juhani Järvenpää

Erä Akatemia är det enda laget i Divari som fortfarande är obesegrat. På 11 matcher har det blivit 10 vinster och 1 oavgjord match. Det enda poängtappet kom i den senaste matchen mot LNM på bortaplan, den matchen slutade 5-5. Före det var det idel vinster. Erä Akatemia är också det enda laget som lyckats besegra serieledarna SB Welhot, vilket man gjorde i slutet av oktober med siffrorna 10-9.

Lagets interna poängbörs toppas av Kevin Söderling med 11+3=14 poäng på sju matcher. Tvåa är Joonatan Surakka med 6+8=14 poäng på sex matcher. Henri Luoma har 10+2=12 poäng på åtta matcher och Miika Iskanius har 4+8=12 poäng på elva matcher. Tre spelare i laget har uppnått 11 poäng, däribland Eero Nuutinen som på 5 matcher stått för 9+2.

Erä Akatemia har roterat på en ovanligt stor trupp. Så här långt har man använt sig av 34 spelare. Det kan jämföras med Blue Fox som använt 22 spelare.

Efter att Tapanila Erä och Viikingit slog ihop sina representationslag finns det ett överutbud på ligaspelare i Huvudstadsregionen. Av naturliga skäl har de spelare som är på gränsen att rymmas med i ligalaget därför fått speltid i Divari med Erä Akatemia.

Söderling, Surakka, Nuutinen, Tuure Ailio och Ossi Jalonen har alla spelat med både EräViikingit och Erä Akatemia. Nu när ligan dessutom har paus för Innebandy-VM som startar i helgen så kommer vi med säkerhet att få se dessa spelare i Erä Akatemias laguppställning på söndag.

Blue Fox ska på fredag klara av ett derby mot SB Vaasa innan man beger sig iväg på den långa resan till vår huvudstad. För Erä Akatemia gäller det också att klara av en derbymatch på lördag mot HIFK. Vi kan vänta oss ett bollskickligt Erä Akatemia som med säkerhet vill ha mycket boll och vill dominera spelet med boll. Blue Fox måste därför satsa på att spela ett tätt försvarsspel och det gäller att ta målchansen när den kommer.

Matchen mot Erä Akatemia spelas kl. 17.00 på söndag i den legendariska Mosahalli. Välkommen att stöda Blue Fox i Helsingfors. One for all, all for one!