Efter mörker kommer ljus

Efter fem förlustmatcher i rad är Blue Fox indragna i bottenstriden i Divari, men efter mörker kommer ljus och efter regn kommer sol. Det litar vi på även denna gång. På lördag blir det ny chans till poäng när Ådalens IF från Sibbo kommer på besök till Stjärnhallen.

Jonatan Tynkkynen omringad av tre Josba-spelare i förra söndagens match.
Foto: Glenn Hägg

Ådalens IF har haft en kämpig start på säsongen och ligger för tillfället på tolfte plats i tabellen med sju inspelade poäng på tio matcher. Laget har tre vinster, en oavgjord match och sex förluster. Laget målskillnad är 42-60.

I de fyra senaste matcherna har det blivit vinst på bortaplan mot NJ med 6-10, förlust mot LNM med 3-2 på bortaplan, på hemmaplan spelade man oavgjort 4-4 mot LeBa SB och nu senast besegrade man NST på bortaplan med 5-6. En lite stigande trend kan man alltså ana. ÅIF inledde nämligen seriespelet med tre raka förluster. Det är överraskande att ÅIF är så långt ner i tabellen med tanke på att Pääkallo.fi inför säsongen tippade att laget skulle sluta som trea i tabellen.

Blue Fox är elva i tabellen med sju poäng på elva spelade matcher. Tre vinster, en oavgjord match och sju förluster är lagets saldo så här långt och målskillnaden är 46-63. Blue Fox har fem raka förluster mot i tur och ordning NJ, FBC Turku, Karhut, Lovisa Tor och Josba. I de tre första matcherna var man inte alls långt ifrån motståndarna, men i förra helgens matcher mot Lovisa Tor och Josba nådde man inte upp till egen nivå och förlorade klart.

Poängbörsen i ÅIF toppas av Jyri Laine med 6+4=10 poäng på tio matcher. Tvåa är Atte Huovinen med 5+4=9 poäng på nio matcher och trea är Mikko Piippo med 1+7=8 poäng på tio matcher. Det är något överraskande att pålitliga poänggörare som Matias Kuisma och Miro Herlin är på bara sju respektive sex poäng.

I Blue Fox är det naturligtvis Tero Saaristo som toppar poängbörsen med 15+4=19 poäng på elva matcher. Anton Kallvik är tvåa med 7+4=11 poäng och Jonatan Tynkkynen har 4+6=10 poäng, båda har spelat 11 matcher. Niklas Paul var förra helgens bästa spelare i Blue Fox och han har efter fyra matcher i den blå speldräkten kommit upp i 1+2=3 poäng.

Tobias Brännbacka saknades förra helgen på grund av sjukdom, men han är tillbaka i truppen till lördagens match. Colin Björkholm börjar vara i spelskick efter fingret han bröt i säsongens första match och han var med i truppen utan att få speltid förra helgen. Staffan Roslund har fått besked att korsbandet är skadat, men inte helt av. Han ska ännu besöka ortoped för att få veta mera om rehabiliteringsmöjligheter.

För Blue Fox skulle det vara mycket viktigt att få ett positivt resultat. Lagets självförtroende har naggats i kanten och nu behöver det återupprättas. Hemmaförbannelsen har fortsatt denna säsong och på fem hemmamatcher har det bara blivit en vinst. Det Blue Fox behöver är att hitta tillbaka till glädjen. Glädjen att spela innebandy, glädjen att täcka ett skott, glädjen att slå en bra passning, glädjen att göra ett mål och framför allt glädjen att vinna en match. På lördag hoppas jag få se den glädjen.

Kom på plats på lördag kl. 18.00 och inled lilla jul-firandet tillsammans med oss. Vi lovar att spela bättre än förra helgen! One for all, all for one!

Facebookevenemang Blue Fox - ÅIF