Dubbelhelg i Stjärnhallen

Inkommande helg bjuder på två matcher i Stjärnhallen för hemmapubliken. På lördag är det Lovisa Tor som kommer på besök och på söndag är Josba från Joensuu som står för motståndet.

I helgen vill se mera av dessa scener.
Foto: Mika Hilska

Det blir en kamp kring slutspelsstrecket när Blue Fox möter dessa lag. Lovisa Tor ligger nämligen på åttonde och sista slutspelsplats, Blue Fox är tia i tabellen och Josba ligger på elfte plats. Lovisa Tor har åtta poäng inför lördagens match, medan Blue Fox och Josba har sju poäng.

Alla tre lagen har haft problem med formen och resultaten har varit både upp och ner. Lovisa Tor har i de fyra senaste matcherna tre förluster och en vinst. Man lyckades vinna mot Karhut på bortaplan i slutet på oktober, men i de tre senaste hemmamatcherna har det blivit förluster mot SB Welhot, Karhut och LeBa SB. Förlusten mot LeBa SB i söndags var speciellt snopen i och med att man ledde matchen med 7-3 inför tredje perioden. På dryga 10 minuter i tredje perioden släppte Lovisa Tor in fem mål och förlorade matchen.

Josba har i de fyra senaste matcherna två vinster och två förluster. Det har blivit vinster mot HIFK och NST med 9-8 respektive 5-1. Mot de två topplagen Erä Akatemia och SB Welhot har det blivit klara förluster med 7-3 och 8-3.

Blue Fox senaste seger kom bortaplan mot HIFK för en månad sen. Efter det har det blivit tre raka förluster mot Nurmon Jymy, FBC Turku och nu senast mot Karhut.

Mycket av Lovisa Tors spel bygger på lagets första femma med anfallarna Jonas Hällfors 17+4=21 poäng på nio matcher, Jesse Tolvanen 7+11=18 poäng på nio matcher och Jouko Sumén med 9+4=13 poäng på åtta matcher. På backen hittar vi Andreas Hietala med 3+10=13 poäng på nio matcher och Iiro Liede med 5+3=8 poäng på åtta matcher.

En spelare som underpresterat i Lovisa Tor är Tuomas Savukoski som bara kommit upp i 1+2=3 poäng på sex matcher. Förra säsongen spelade Savukoski med Nokian KrP i Salibandyliiga och det blev 5+3=8 poäng på 16 matcher. Säsongen 2014-2015 spelade Savukoski med Lovisa Tor i Divari och då stod han för 27+20=47 poäng på 18 matcher.

I Josba är det ingen som sticker ut när det kommer till poängskörd utan man verkar ha ett väldigt jämnt lag där man delar broderligt på poängen. Jesse Reijonen är bästa poängplockare med 6+5=11 poäng. Aleksi Ahokas är tvåa med 4+4=8 poäng och Eetu Sorvali trea med 4+3=7 poäng. Alla tre har spelat nio matcher.

Tvillingarna Eetu och Juuso Lehtiniemi var snabba och sevärda förra gången Josba besökte Stjärnhallen. Sen har vi Juho ”Väiski” Väisänen att hålla ögonen på. Väisänen spelade säsongerna 2011-2012 och 2012-2013 med Blue Fox.

Vad har Blue Fox att sätta emot i anfallsväg? Tero Saaristo toppar den interna poängbörsen med 14+3=17 poäng. Anton Kallvik är tvåa med 6+4=10 poäng och Alexander Nyman trea med 1+9=10 poäng. Alla har spelat nio matcher. Nyman har redan i detta skede på säsongen stått för nytt poängrekord eftersom hans tidigare poängbästa är 2+7=9 poäng.

Det kommer att bli två väldigt olika matcher i helgen. Rutinerade Lovisa Tor vill gärna dra ner på tempot och kontrollera matcher. Man belastar också sin första femma ganska hårt och man är inte rädda för att gå ner på två femmor. När Blue Fox och Lovisa Tor möttes förra säsongen så utgick Blue Fox som segrare båda gångerna efter förlängning, 4-3 på bortaplan och 5-4 på hemmaplan och det var Anton Kallvik som gjorde det avgörande målet båda gångerna.

Unga och ivriga Josba spelar ett aktivt spel och vill gärna stressa motståndarna till misstag. Förra säsongen i Stjärnhallen lyckades det inte i början av matchen, men på slutet var man det bättre laget och fick med sig en poäng efter ett 4-4 resultat. I den andra matchen mellan lagen var det Blue Fox som drog det längre strået och utgick som segrare med 5-2.

Blue Fox har gått igenom en sämre period de senaste veckorna, men nu kommer det att vända. Jori Isomäki tycker att lagets insats inte har varit hundraprocentig i de senaste matcherna. – Gör vi inte försvararbetet till hundra procent så kommer inte målen heller. Vi måste vara hundraprocentiga i allt vi gör för att vi ska vinna matcher på den här nivån.

Matchen på lördag mot Lovisa Tor börjar kl. 16.00 och matchen på söndag mot Josba börjar kl. 15.00. Välkommen att kolla på nejdens bästa innebandyunderhållning! Visa ditt stöd, klä dig i blått!