Nytt motstånd i första hemmamatchen

Säsongens första hemmamatch bjuder på nytt motstånd när LeBa SB från Kontiolax (finska Kontiolahti) kommer på besök. LeBa SB som är nykomlingar i Divari har inlett säsongen med två vinster. Blue Fox har startat säsongen med en vinst och en förlust.

Didrik Lillas till höger har öppnat säsongen med två mål på två matcher.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Lehmo Balls är nykomlingar i Divari. LeBa SB har division 1-erfarenhet från en säsong, man spelade nämligen 2009-2010 i landets näst högsta serie. Kontiolax som ligger 20 km norr om Joensuu är en kommun med ca 14.000 invånare.

LeBa SB tog sig till Divari genom besegra Hatsina från St:Michel och SB Vantaa. I den avgörande matchomgången mot Nurmon Jymy förlorade man i två raka matcher, men eftersom ligalagen Erä och Viikingit slog ihop sina påsar och Steelers flyttades upp till ligan blev det en plats ledig i Divari. Den platsen erbjöds till LeBa SB som tog emot den.

LeBa SB har inlett seriespelet i Divari på ett strålande sätt. I säsongens första match besegrade man lokalkonkurrenten Josba med 6-5 på bortaplan. Den segern följde man upp med att vinna med 4-3 mot NST från Villmanstrand.

LeBa SB:s bästa poängplockare så här långt är Tatu Könönen med 4+2=6 poäng på två matcher. Könönen har erfarenhet av ligaspel med både NST och Josba, på 99 matcher i ligan har han stått för 43+33=76 poäng. Könönen följs närmast av Samu Raatikainen och Aleksi Matikainen som båda har 1+1=2 poäng på två matcher. En annan spelare att hålla ögonen på är den långhårige Petri Väänänen som har spelat 325 ligamatcher med Josba och Lovisa Tor och i dessa samlat 124+172=296 poäng. Petri Väänänen är för övrigt landslagsbacken Tatu Väänänens bror.

Blue Fox inledde säsongen starkt med att besegra lokalkonkurrenten SB Vaasa med 9-3 på bortaplan. I förra helgens match mot LNM på bortaplan gick det inte lika bra och det blev förlust med 8-4.

Tero Saaristo är Blue Fox bästa poängplockare med 4+1=5 poäng på två matcher. Alexander Nyman har inlett säsongen starkt och är redan uppe i 0+4. Anton Kallvik har producerat 2+1, medan Didrik Lillas och Rami Isomäki gjort två mål på var.

Blue Fox har som hemmalag en hel del att bevisa. Förra säsongen var verkligen ingen höjdare på hemmaplan med tre vinster, två oavgjorda och åtta förluster och endast åtta poäng. Vi vill se flera vinster och mera poäng och vi hoppas på en bra start i matchen mot LeBa SB.

Genom att stöda hemmalaget kan vi bära dem fram till bättre resultat på hemmaplan. Så fram med den blåa jumpern, den blå t-skjortan och den blåa halsduken. Genom att klä dig i blått visar du ditt stöd! All for one, one for all!

Facebookevenemang: Blue Fox - LeBa SB

Läs vad LeBa SB skriver inför matchen: Edustus lauantaina sinikettujen vieraaksi

Tulospalvelu