Förlust mot LNM

Om det var dur i derbyt mot SB Vaasa, så var det mera moll i lördagens match mot LNM. Blue Fox förlorade nämligen 8-4 på bortaplan efter perioderna 2-1, 3-1 och 3-2.

Anton Kallvik var Blue Fox bästa poängplockare i matchen mot LNM med 2+0.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Hemmalaget inledde bättre och efter drygt halva första perioden gick man upp i ledning genom Marko Latvalehto. Lite senare ökade Tuukka Kivioja på till 2-0. Blue Fox kunde reducera genom Anton Kallvik på pass av Johannes Vähäkangas i periodens sista minut.

Efter 27 spelade minuter utökade LNM sin ledning. Först var det Olli Tornberg som hittade rätt med ett slagskott. 15 sekunder senare utökade Marko Latvalehto till 4-1. När Samuli Saukko spädde på till 5-1 i numerärt överläge vid 35.15 var uppförsbacken brant. Didrik Lillas reduceringsmål till 5-2 kom som en skänk från ovan. Alexander Nyman spelade upp till Lillas längs med vänsterkanten och Lillas bjöd på en riktig delikatess när han snurrade runt och sköt i samma rörelse.

Anton Kallvik reducerade till 5-3 tidigt i den tredje perioden och då kändes det som att Blue Fox hade häng på LNM. Tyvärr valde domarna att stiga in och avgöra matchen med några ifrågasatta domslut. Först utvisades Jonatan Tynkkynen för slag på klubba vid tiden 45.37. 18 sekunder senare fick Roope Mutka plocka bollen ur Blue Fox-målet och ställningen var 6-3 efter ett backhandskott av Joona Viiltola. Två och en halv minuter senare var det dags för Marko Latvalehto att sätta sig i syndabåset och Blue Fox fick chansen att spela i numerärt överläge. Johnny Fredriksson spelade fram Rami Isomäki till 6-4 och Blue Fox hade igen häng på motståndarna. Fyra minuter senare åkte Mikael Nyvall ut för protest och när Alexander Nyman en stund senare åkte ut för fasthållning såg det riktigt mörkt ut för de blåa. LNM drog nytta av att spela med två man mera och Juho Laurila pangade in 7-4 på pass av Olli Tornberg. Blue Fox försökte ännu på slutet greppa det sista halmstrået och man plockade ut Roope Mutka ur målet för att spela med sex utespelare. Som så många gånger tidigare så lyckades det inte och Samuli Saukko slog in den sista spiken i kistan.

Jori Isomäki kommenterade efter matchen till Österbottens Tidning att han inte var nöjd med domararbetet. – En av fem utvisningar kan jag acceptera, de övriga var horribla.
Isomäki medger att Blue Fox var på efterkälken i den första perioden. – Då var vi dåliga. Men det blev jobbigt när vi sedan fick en utvisngin så fort som vi närmades oss motståndarna. Till sist blev det för tufft att svänga matchen.

Formationer

Vähäkangas – Saaristo – Kallvik
Brännbacka – Nyman

Holländer – Fredriksson – Tynkkynen
Isomäki – Klingenberg

Nyvall – Sjöblom – Lillas
Ojala

Mutka

Enda spelaren på avbytarbänken var målvakten Anton Kronqvist.

Matchstatistik

Sammandrag från matchen

 

På lördag spelar Blue Fox sin första match på hemmaplan, när nykomlingen LeBa SB kommer på besök. Välkommen att titta på det nya Blue Fox. OBS! Matchen börjar den något ovanliga tiden kl. 18.00.