Säsongen fortsätter i Limingo

Blue Fox herrarna fortsätter sitt seriespel på lördag i Limingo eller Liminka som orten heter på det andra inhemska. LNM eller Limingan Niittomiehet går in i sin tredje säsong på den näst högsta serienivån, medan det för Blue Fox är den 20:e på samma nivå.

Alexander Nyman stod för poängen 0+3 i matchen mot SB Vaasa.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Förra säsongen slutade LNM på sjunde plats i grundserien, medan Blue Fox var sexa. I den första slutspelsomgången föll LNM ut mot Steelers. Blue Fox gick som bekant vidare till semifinal och där besegrades man också av Steelers.

LNM:s bästa poängplockare under förra säsongen var Matias Luokkanen med 24+11=35 poäng på 20 matcher, men enligt våra uppgifter finns han inte med i LNM:s laguppställning denna säsong. Tvåan under förra säsongen, Joona Viiltola med 20+10=30 poäng på 24 matcher finns däremot med och det finns även trean Samuli Saukko som samlade 19+9=28 poäng på 25 matcher. Andra anmärkningsvärda spelartapp är Atte Savolinanen till LASB och backen Jari Karjalainen till SPV/NJ. På plussidan har man två nyförvärv från lokalkonkurrenten Kellon Lyönti som föll ur Divari. Eerik Lukkari och Tuukka Kivioja var båda med i toppen av KeLy:s interna poängbörs.

LNM förlorade något överraskande seriepremiären på hemmaplan mot nykomlingen Nurmon Jymy. Nurmolaget åkte hem med två poäng efter en seger med 8-5. Ännu med fem minuter kvar att spela ledde NJ med 8-3, men LNM plockade ut målvakten och gjorde två snabba mål. Närmare än så kom man inte. Målvakten Kosti Laine hade ingen lätt kväll och släppte in 8 av 23 skott vilket gav honom räddningsprocenten 65,22. LNM har för övrigt ett mycket intressant namn, bland sina målvakter, nämligen Aki Karjalainen som är född 2002. Karjalainen lär vara en av de mera lovande målvakterna i sin åldersgrupp.

Blue Fox övertygade i sin första match för säsongen, när man besegrade SB Vaasa med 9-3 på bortaplan. Tero Saaristo var bästa poängplockare med 4+0 medan Alexander Nyman assisterade med 0+3. Roope Mutka var säkerheten själv mellan stolparna och räddade 90 % av skotten. En brasklapp fick man däremot från derbymatchen. Colin Björkholm för omkull i en närkamp, tog emot sig med handen och bröt ett finger. Fingret är nu gipsat och Björkholm kommer att vara borta i fyra veckor.

Matchen mot LNM kommer att bli en helt annan historia. Nu spelas matchen på den lilla planen i idrottshallen i Limingo. Det betyder mindre utrymme och grötigare spel. Vill du följa matchen kan du göra det från kl. 18.00 på lördag via Tulospalvelu.

Läs vad LNM skriver inför matchen: Tuttu ja turvallinen (vaarallinen) Blue Fox lauantaina Limingassa.