Förlust och vinst mot Nurmon Jymy

Blue Fox herrarna har denna vecka spelat både på hemmaplan och på bortaplan mot Nurmon Jymy. I tisdags på hemmaplan blev det förlust med 1-4, men på lördag tog herrarna revansch och besegrade Nurmon Jymy med 6-5 på bortaplan.

Tero Saaristo var poängbäst med 2+2 i genrepet mot Nurmon Jymy.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

I tisdagens match var Blue Fox steget efter i den första perioden som man förlorade med 0-1. I den andra perioden bättrade man på och kunde utjämna genom Robin Holländer på pass av William Sundelin. Tyvärr tog Nurmon Jymy bättre vara på sina chanser i den tredje perioden och kunde gå vinnande ur matchen.

Formationer

Nyvall – Saaristo – Kallvik
Ojala – Nyman

Vähäkangas – Fredriksson – Koskela
Isomäki – Hedman

Sundelin – Holländer – Björkholm
Sjöblom – Brännbacka

Mutka

På lördag hade Blue Fox revansch att utkräva och det gjorde man genom att vinna med 6-5. Stark av Blue Fox att man tog sig tillbaka in i matchen trots ett underläge med 4-2. Blue Fox lyckades denna gång göra två mål i numerärt överläge, vilket är viktigt inför seriestarten. Bortamatchen spelades i den nya hallen vid utbyggda Qmax Arena i Seinäjoki.

Statistik

0-1 Vähäkangas (Saaristo)
2-2 Holländer (Isomäki)
4-3 Nyman (Saaristo) NÖ
4-4 Saaristo (Brännbacka)
4-5 Saaristo (Kallvik) NÖ
5-6 Nyvall (Tynkkynen)

Formationer

Vähäkangas – Saaristo – Kallvik
Brännbacka – Nyman

Holländer – Fredriksson – Tynkkynen
Isomäki – Klingenberg

Nyvall – Sjöblom – Roslund
Ojala – Hedman

Kronqvist/Mutka

Kronqvist och Mutka spelade halva matchen på var. Sundelin startade på bänken, men kom in i tredje femman i andra perioden. Nyvall flyttade då upp till andra femman och Holländer steg av.

Lördagens match finns att beskåda på Nurmon Jymys YouTube-kanal.