Oinspirerad vinst mot Nibacos

Torsdagskvällens träningsmatch mellan Blue Fox och Nibacos var ingen höjdare. Matchen som spelades i Kampushallen i Karleby vanns av Blue Fox med 8-5 efter perioderna 1-1, 3-1 och 4-3. Stor matchvinnare för Blue Fox var Anton Kallvik med fem strutar och två framspelningar.

Blue Fox spelade som bortalag i vitt.
Foto: Mårten Andtbacka

Matchen inleddes trevande för Blue Fox. Man rullade boll, men det gick för långsamt och man kom till för få avslut. Ställningen 1-1 efter första perioden var rättvis. Anton Kallvik stod för Blue Fox mål medan Viktori Niemi som förra säsongen spelade med Blue Fox gjorde hemmalagets mål.

Didrik Lillas förde upp Blue Fox i ledning tidigt i den andra perioden, men kort därefter fick han stiga av efter en krock med en motståndare. Lillas vred knäet när motståndaren föll över honom. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt, men skadan kommer i varje fall att kollas upp av läkare på måndag. Med 57 sekunder kvar att spela i den andra perioden åkte Tuomas Kinnunen i hemmalaget på en femminutersutvisning och den skulle bli helt matchavgörande. Blue Fox gjorde nämligen tre mål under utvisningen. Ett mål av Anton Kallvik i den andra perioden och i början på tredje spädde Kallvik och Tero Saaristo på med varsitt mål.

Blue Fox ledde i det här skedet med 6-2, men hemmalaget började knappa in på försprånget. I mitten på perioden gjorde man två mål och ställningen var nu 6-4. Vid 57.45 tog Nibacos time out och plockade ut målvakten för att spela med sex utespelare mot fem. Man lyckade vid 58.57 reducera till 5-6, men närmare än så kom man inte. Istället var det Blue Fox som kontrade in två snabba mål av Anton Kallvik och Alexander Nyman.


Anton Kallvik stod för fem mål och två framspelningar i matchen mot Nibacos.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

I Nibacos spelade flera Blue Fox-bekantingar. Förutom Viktori Niemi som antecknade sig två gånger i målprotokollet spelade även Joni Lehtinen, Tuomas Palovaara och Timo Salo för hemmalaget. Salo har i veckan beslutat sig för att spela med Nibacos kommande säsong.

Statistik

03.25 1-0 Niemi (Perälä)
04.24 1-1 Kallvik (Saaristo)
21.42 1-2 Lillas (R.Isomäki)
26.01 2-2 Honkaniemi (Palovaara)
31.41 2-3 Kallvik (Saaristo)
39.10 2-4 Kallvik (Saaristo) NÖ
42.00 2-5 Kallvik (Holländer) NÖ
43.57 2-6 Saaristo (Kallvik) NÖ
48.00 3-6 Huhtala (Poutanen)
51.38 4-6 Niemi (Salo)
58.57 5-6 Nissilä (Lehtinen)
59.09 5-7 Kallvik (Vähäkangas)
59.36 5-8 Nyman (Kallvik)

Formationer

Vähäkangas – Saaristo – Kallvik
Ojala – Nyman

R.Isomäki – Holländer – Lillas
Brännbacka – Hedman

Björkholm – Sundelin – Nyvall
Klingenberg

Mutka/Kronqvist

När Lillas skadade sig i andra perioden började Jori Isomäki vaska om i femmorna. Mutka och Kronqvist delade på ansvaret i Blue Fox-målet. Mutka ansvarade för första halvan av matchen och Kronqvist för andra halvan.